ΑΘΗΝΑ
10:22
|
25.04.2024
Δυσμενείς συνέπειες στην αγορά εργασίας διεθνώς είχαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αύξηση του πληθωρισμού σε αρκετές χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας του ΟΗΕ (ILO) προειδοποίησε σήμερα για μείωση της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας παγκοσμίως διαβλέποντας διεθνή τάση οικονομικής επιβράδυνσης καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στο φόντο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ο νέος γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού Γκίλμπερτ Ουνγκμπό , παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση τού για την απασχόληση, κάλεσε τις κυβερνήσεις να παρέμβουν ώστε να θεσπίσουν όρια στις τιμές βασικών αγαθών και να ανακατευθύνουν τα κέρδη μονοπωλίων ενέργειας ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων και να ενισχυθεί το δίχτυ κοινωνικής «προστασίας».

«Το να αντιμετωπιστεί η βαθιά ανησυχητική κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης παγκοσμίως και η αποτροπή μίας σημαντικής μείωσης στην αγορά εργασίας θα απαιτήσει «ολοκληρωμένες και ισορροπημένες πολιτικές  σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας.

Ο οργανισμός στην έκθεσή του σημειώνει πως η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες,  επισημαίνοντας ότι το επίπεδο των ωρών εργασίας ήταν 1,5% χαμηλότερο το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με πριν από την πανδημία, δηλαδή ένα έλλειμμα 40 εκατ. θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία ο ILO  υπολογίζει ότι το 2022 η απασχόληση στη χώρα θα είναι χαμηλότερη 15,5% σε σχέση με το 2021 (χάθηκαν δηλαδή περίπου 2,4 εκατ. θέσεις εργασίας). Σημειώνει πως υπήρχαν επιπτώσεις και στην αγορά εργασίας γειτονικών χωρών όπως στη Ρωσική Ομοσπονδία δίχως να είναι σε θέση να δώσει άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα