ΑΘΗΝΑ
00:06
|
03.05.2024
Ο Ίλον Μασκ διέψευσε το δημοσίευμα των New York Times ότι σχεδιάζει να απολύσει εργαζόμενους στο Twitter πριν από την αρχή του επόμενου μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μασκ διέψευσε το δημοσίευμα των New York Times ότι σχεδιάζει να απολύσει εργαζόμενους στο Twitter πριν από την αρχή του επόμενου μήνα για να αποφύγει τις πληρωμές.

Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που αναφέρθηκε στο δημοσίευμα ο Ίλον Μασκ ξεκαθάρισε: «Αυτό είναι ψευδές».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από μήνες νομικής διαμάχης.

Η εξαγορά οδήγησε στην αποχώρηση των κορυφαίων αφεντικών της εταιρείας – συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, του προέδρου και του επικεφαλής οικονομικών.

Το Σαββατοκύριακο, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Μασκ έχει εισηγηθεί μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας σε όλο το εργατικό δυναμικό του Twitter. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι απολύσεις θα πραγματοποιούνταν πριν από την 1η Νοεμβρίου, όταν οι εργαζόμενοι επρόκειτο να λάβουν επιχορηγήσεις μετοχών στην εταιρεία ως κύριο μέρος των συμφωνιών αμοιβής τους.

Η εξαγορά έχει προκαλέσει συζήτηση μεταξύ των χρηστών του Twitter για το πώς θα μοιάζει η πλατφόρμα υπό την ιδιοκτησία του Ίλον Μασκ.

Ορισμένοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι πιο επιεικές πολιτικές για την ελευθερία του λόγου θα σήμαιναν ότι άτομα που απαγορεύονται για ρητορική μίσους ή παραπληροφόρηση ενδέχεται να επιτραπούν στην πλατφόρμα. Την περασμένη εβδομάδα ο Ίλον Μασκ είπε ότι δεν θέλει η πλατφόρμα να γίνει μέρος για μίσος και διχασμό. «Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα ελεύθερο για όλους τοπίο κόλασης, όπου όλα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες!», είχε σχολιάσει στο Twitter.

Αφού διέψευσε το δημοσίευμα των New York Times για τις περικοπές θέσεων εργασίας, ο κ. Μασκ ανέβασε tweet με τον τίτλο των New York Times και το εξής σχόλιο: «Προς έναν ιστότοπο που είναι γνωστό ότι δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις».

Ο τίτλος των New York Times αναφερόταν σε μια απάντηση που είχε δημοσιεύσει και στη συνέχεια διέγραψε ο Μασκ το Σαββατοκύριακο σε ένα tweet της πρώην υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Η απάντησή του περιείχε μια σύνδεση με μια θεωρία συνωμοσίας σχετικά με μια επίθεση στον Πολ Πελόζι, σύζυγο της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Ξεχωριστά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επαλήθευση των χρηστών – και την απόκτηση ενός πολυπόθητου λεγόμενου «μπλε σημαδιού ελέγχου» – στην πλατφόρμα, είπε ότι η διαδικασία θα αναθεωρηθεί.

«Ολόκληρη η διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή», είπε ο Μασκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η εταιρεία με τον Μασκ στο τιμόνι σχεδιάζει να χρεώνει τους χρήστες ώστε να επαληθευτούν ως έγκυροι.

Ο Μασκ ξεκίνησε επίσης μια δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους περισσότερους από 112 εκατομμύρια ακολούθους του αν θα έπρεπε να επαναφέρει την εφαρμογή Vine για σύντομο βίντεο.

Η υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται κλιπ διάρκειας έξι δευτερολέπτων αγοράστηκε από το Twitter το 2012. Απέκτησε περισσότερους από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέχρι το τέλος του 2015 προτού αποσυρθεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ έχει στο πρόσφατο παρελθόν διενεργήσει δημοσκοπήσεις για το εάν θα έπρεπε ή όχι να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και εάν το Twitter θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας των αναρτήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα