ΑΘΗΝΑ
18:02
|
16.04.2024
Συντρίμμια πυραύλου που κατέρριψε η Ουκρανία προσγειώθηκαν στη Μολδαβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ένα χωριό της Μολδαβίας έπεσαν τα συντρίμμια ενός πυραύλου που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αεράμυνα.

Ο πύραυλος συνετρίβη στο χωριό Νασλάβκεα στη βόρεια Μολδαβία, ανέφερε το μολδαβικό υπουργείο Εσωτερικών. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα στο έδαφος, αλλά ορισμένα παράθυρα έσπασαν, πρόσθεσε.

Το μολδαβικό υπουργείο επικαλέστηκε ισχυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι εγκαταστάσεις του κοντινού υδροηλεκτρικού σταθμού του Δνείστερου, περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του χωριού, έγιναν στόχος ρωσικής επίθεσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας υποσχέθηκε έρευνα για το περιστατικό. Δήλωσε ότι ο στρατός δεν εντόπισε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και ανέφερε ότι το μέγεθος των συντριμμιών του πυραύλου ήταν πολύ μικρό για να ανιχνευθούν τα συστήματα ραντάρ.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ρωσικά πλήγματα το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι το 80% των καταναλωτών στην πόλη έχουν μείνει χωρίς νερό, ενώ 350.000 διαμερίσματα δεν έχουν ρεύμα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι στοχοποιήθηκαν ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, δηλώνοντας ότι η επίθεση ήταν επιτυχής.

Η Μόσχα ξεκίνησε να χτυπά τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές νωρίτερα τον Οκτώβριο, δηλώνοντας ότι το Κίεβο άνοιξε την πόρτα για τέτοιου είδους ενέργειες, ξεκινώντας μια σειρά «τρομοκρατικών» επιχειρήσεων εναντίον πολιτικών στόχων στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα