ΑΘΗΝΑ
18:35
|
06.02.2023
«Θα ασχολούμαστε με αυτά τα όπλα για δεκαετίες και θα πληρώσουμε το τίμημα μέσα στη χώρας μας», λέει ερευνητής του ΝΒΙ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκαταρκτικές πληροφορίες, ότι εγκληματίες στην Φινλανδία μπορεί να έχουν στα χέρια τους στρατιωτικά όπλα, όπως τουφέκια εφόδου, που προορίζονταν για τις ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε ότι έχει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI) της χώρας.

«Όπλα που στάλθηκαν από διάφορες χώρες στην Ουκρανία έχουν βρεθεί στη Σουηδία, τη Δανία και την Ολλανδία», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Φινλανδική Ραδιοφωνία, Yle, χθες Κυριακή, ο ερευνητής του ΝΒΙ, Κρίστερ Άχλγκρεν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δείγματα πως ήδη τέτοιος οπλισμός έχει φτάσει στα χέρια συμμοριών και στην Φινλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού, σήμα κινδύνου για το θέμα εξέπεμψε και η Europol, προειδοποιώντας ότι η διάδοση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των πυροβόλων όπλων και των πυρομαχικών που διακινούνται στην ΕΕ μέσω καθιερωμένων διαδρομών λαθρεμπορίου ή διαδικτυακών πλατφορμών.

Το NBI δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διακίνηση όπλων στη Φινλανδία, λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ερευνητή του NBI, οι διαδρομές και οι επαφές για τη διακίνηση παράνομων όπλων από την Ουκρανία στη Φινλανδία είναι υπαρκτές.

«Τρεις από τις μεγαλύτερες συμμορίες μοτοσυκλετιστών στον κόσμο – που αποτελούν μέρος μεγαλύτερων διεθνών εγκληματικών δικτύων – δραστηριοποιούνται στη Φινλανδία. Μία από αυτές είναι η Bandidos MC, η οποία έχει μονάδα σε κάθε μεγάλη πόλη της Ουκρανίας», ανέφερε εξηγώντας ότι «οι επαφές και οι διαδρομές του λαθρεμπορίου όπλων αναθερμαίνονται».

«Η Ουκρανία έχει λάβει μεγάλο όγκο όπλων και αυτό είναι καλό, αλλά θα ασχολούμαστε με αυτά τα όπλα για δεκαετίες και θα πληρώσουμε το τίμημα μέσα στη χώρας μας», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, η Φινλανδία έχει στείλει εννέα αποστολές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, με την τελευταία παράδοση να πραγματοποιείται τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το περιεχόμενο όλων των αποστολών δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας της Φινλανδίας. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η βοήθεια περιελάμβανε τουλάχιστον 2.500 τουφέκια και μια ποσότητα 150.000 φυσιγγίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία-Συρία: Αγώνας ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια-Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είμαστε στο πλευρό των λαών Τουρκίας και Συρίας

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Τουρκία-Συρία: Τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους στα συντρίμμια των Ρίχτερ (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα