ΑΘΗΝΑ
00:17
|
27.04.2024
Το Κατάρ θα πληρώσει για τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία οπαδών, με αντάλλαγμα το να προωθήσουν το τουρνουά και να «αναφέρουν» σχόλια στα ΜΚΔ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κατάρ θα πληρώσει για τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία ορισμένων οπαδών για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ, με αντάλλαγμα το να προωθήσουν το τουρνουά στο διαδίκτυο και να «αναφέρουν» «προσβλητικά» σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το Κατάρ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί καθ’ αυτόν τον τρόπο με ηγέτες οπαδών ανά τον κόσμο ήδη από τον Μάρτιο.

Οι λεγόμενοι fan leaders θα πρέπει να υποστηρίξουν την προώθηση του Μουντιάλ στα social media. Πρέπει επίσης να ειδοποιούν την οργανωτική «Ανώτατη Επιτροπή» (ΑΕ) για «προσβλητικά, ταπεινωτικά ή υβριστικά» σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις τους.

Η είδηση έρχεται μετά από μια σειρά από αρνητικούς τίτλους για το Κατάρ.

Ακτιβιστές διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για τη στάση της χώρας απέναντι στους μετανάστες εργάτες της, πολλοί από τους οποίους αναφέρεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους χτίζοντας τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε έναν κώδικα συμπεριφοράς για τους ηγέτες των οπαδών, η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ πρόσθεσε: «Δεν σας ζητάμε να [είσαστε] ένα φερέφωνο για το Κατάρ, αλλά προφανώς δεν θα ήταν κατάλληλο για εσάς να απαξιώσετε το Κατάρ [ή] την Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς”.

Ο κώδικας δεοντολογίας προειδοποίησε επίσης ότι: “Καταλαβαίνετε ότι η Ανώτατη Επιτροπή θα παρακολουθεί τις αναρτήσεις σας.”

Εάν οι ηγέτες των φιλάθλων δεν συμμορφωθούν με τον κώδικα δεοντολογίας, οι διοργανωτές μπορούν να υπαναχωρήσουν από τη συμφωνία τους.
Περίπου 50 Ολλανδοί οπαδοί έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα, σύμφωνα με το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NOS.

«Η κάμερα θα κάνει ζουμ στο ντυμένο στα πορτοκαλί γκρουπ μας στα εγκαίνια», είπε ο Λέον βαν ντερ Βιλκ, ο οποίος οργανώνει το ταξίδι εκ μέρους των Ολλανδών υποστηρικτών.

«Επιπλέον, θα εμφανιζόμαστε τακτικά στις πλατείες με τις πορτοκαλί φανέλες μας και θα συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο οπαδών, στο οποίο οι οπαδοί παίζουν πέντε εναντίον πέντε».

Αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που απλοί θαυμαστές πληρώνονται για να πάνε σε ένα τουρνουά, αν και δεν είναι ασυνήθιστο για διασημότητες και influencers να έχουν παρόμοια μεταχείριση.

Η FA είπε τον Μάρτιο του 2021 ότι αναζητούσε 15-20 ηγέτες φιλάθλων, αν και δεν έκανε καμία αναφορά σε πληρωμές. Δεν είναι σαφές εάν έχουν στρατολογηθεί ηγέτες φιλάθλων από τους ταξιδιώτες οπαδούς της Αγγλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα