ΑΘΗΝΑ
07:26
|
28.04.2024
Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Σαμπέα Αλ-Τίτι εισήλθε στη 14η ημέρα της απεργίας πείνας του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διοικητική του κράτηση στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Σαμπέα Αλ-Τίτι εισήλθε στη 14η ημέρα της απεργίας πείνας του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διοικητική του κράτηση στο Ισραήλ, αποκάλυψε η Επιτροπή Υποθέσεων Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Χασάν Αμπέντ Ράμπο, ο Αλ-Τίτι δεν έχει επισκέψεις από την οικογένεια του για περισσότερο από ένα μήνα κατά τη διάρκεια της επτάμηνης φυλάκισής του. Ο Αμπέντ Ράμπο εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σαμπέα Αλ-Τίτι καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε έξι μήνες φυλάκιση υπό διοικητική κράτηση – μια πολιτική με την οποία οι ισραηλινές αρχές κρατούν τους Παλαιστίνιους για ανανεώσιμες περιόδους έξι μηνών χωρίς κατηγορίες ούτε δίκη. Η κράτησή του ανανεώθηκε βάσει αυτού του συστήματος τον περασμένο μήνα για επιπλέον έξι μήνες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ισραηλινές αρχές εξέδωσαν περισσότερα από 1.500 εντάλματα διοικητικής κράτησης πέρυσι, σύμφωνα με κοινή έκθεση ομάδων για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων, σε σύγκριση με λίγο περισσότερες από 1.100 εντολές το 2020. Σήμερα, υπάρχουν 660 Παλαιστίνιοι που κρατούνται υπό διοικητική κράτηση μέσα στις ισραηλινές φυλακές. Περιλαμβάνουν τέσσερις βουλευτές, δύο γυναίκες —η μία δημοσιογράφος— και δύο παιδιά.

Όσοι βρίσκονται στη φυλακή σήμερα μποϊκοτάρουν τα ισραηλινά στρατοδικεία από την αρχή του τρέχοντος έτους σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στη δύσκολη θέση τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα