ΑΘΗΝΑ
20:15
|
03.05.2024
Τη θετική αποδοχή εργαζομένων φαίνεται πως συναντούν τα πειράματα τετραήμερης ή και τριήμερης εργασίας στις ΗΠΑ δίχως μείωση αποδοχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως «επιτυχές» το πείραμα τετραήμερης εβδομάδας που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο σε κατάστημα της αλυσίδας γρήγορου φαγητού Chick fil A στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Σύμφωνα με το Fox13news.com ο μάνατζερ του καταστήματος Τζάστιν Λίντσεϊ χώρισε το υπαλληλικό προσωπικό και τους προϊσταμένους βάρδιας σε δύο βασικές ομάδες προκειμένου να εργάζονται ανά τρεις συνεχόμενες μέρες με βάρδιες διάρκειας 13 ή 14 ωρών με δέλεαρ τέσσερις μέρες ανάπαυσης.

Το πειραματικό μοντέλο εργασίας, σύμφωνα πάντα με τα σχετικά ρεπορτάζ, δείχνει να τυγχάνει της αποδοχής των υπαλλήλων καθώς σύμφωνα με τον Τζάστιν Λίντσεϊ στο παρελθόν δούλευαν 70 ώρες τη βδομάδα δίχως, πολλές φορές, να παίρνουν ετήσια άδεια ανάπαυσης προκειμένου να διεκπεραιώσουν το πρόγραμμα εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Chick-fil-A Franchise Has a 3-Day Workweek, Sees Stellar Results

Η αλλαγή του ωραρίου εργασίας σε τριήμερη εργασία φάνηκε να ικανοποιεί τους περισσότερους καθώς τους εξασφάλιζε περισσότερες ελεύθερες μέρες (τέσσερις μέρες ανάπαυσης αντί για δύο) ενώ παράλληλα έγινε τόσο ελκυστικό ώστε καταγράφηκε προσφορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, 18 μάνατζερ και περίπου 20 υπάλληλοι επέλεξαν το πρόγραμμα της τριήμερης εργασίας, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια του εργατικού προσωπικού της επιχείρησης.

‘Εγινε δε τόσο ελκυστικό ώστε υπήρξαν 420 άτομα που υπέβαλλαν βιογραφικά και αιτήσεις πρόσληψης.

Κάτι αρχίζει να αλλάζει…

Τους τελευταίους μήνες το πείραμα της συγκεκριμένης αλυσίδας εστίασης στο Μαϊάμι βρήκε και άλλους μιμητές.

Τον περασμένο Απρίλιο εκπρόσωπος της νεοφυούς εταιρίας τεχνολογίας Emtrain  με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εφάρμοσε τετραήμερη εβδομάδα εργασίας διαπιστώνοντας και αυτή καλύτερες εργασιακές επιδόσεις από το υπαλληλικό προσωπικό.

Το 82% των υπαλλήλων της συγκεκριμένης επιχείρησης δήλωσε «πιο υγιές» από σωματική και ψυχολογική άποψη και ικανοποιημένο γιατί είχαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες εκτός εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα