ΑΘΗΝΑ
17:16
|
20.04.2024
Αγνοούνται ακόμα 57 άτομα μετά τη βύθιση ιστιοφόρου στο στενό του Καφηρέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανατροπή και τη βύθιση ιστιοφόρου που μετέφερε πρόσφυγες, στο στενό του Καφηρέα ανοιχτά της Εύβοιας, σώος εντοπίστηκε τα ξημερώματα ένας ακόμα αγνοούμενος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν Αιγύπτιο που βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον παραθαλάσσιο οικισμό Μπούρος της νότιας Εύβοιας και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.

Έτσι οι διασωθέντες συνολικά ανέρχονται στους 11-ολοι άνδρες- και οι αγνοούμενοι στους 57. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο είχαν στοιβαχτεί περίπου 68 άνθρωποι με καταγωγή από την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν και το Ιράν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη και βυθίστηκε μόλις 300 μέτρα από την ακτή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους βόρειους έντασης 7 με 8 μποφόρ και ριπές ανέμου έως 9 μποφόρ.

Το νέο ναυάγιο είναι το δεύτερο σε μόλις δύο μέρες, καθώς τη Δευτέρα φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν 8 πρόσφυγες ανετράπη νότια της Σάμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα