ΑΘΗΝΑ
13:56
|
01.05.2024
H κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio ανέστειλε την παραγωγή, καθώς σταμάτησαν οι εργασίες στα δύο εργοστάσιά της στην κεντρική πόλη Χεφέι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λοκντάουν ανακοίνωσαν οι αρχές στην Κίνα, γύρω από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone παγκοσμίως, μετά τον εντοπισμό εστίας της covid-19.

Ολόκληρη η οικονομική ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο Ζενγκζού, στην κεντρική Κίνα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο το οποίο διαχειρίζεται η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, θα παραμείνει σε καραντίνα για επτά ημέρες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου οι αρχές στο Ζενγζού, την πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χενάν ανέφεραν 64 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η Foxconn παράγει περίπου το 70% των iPhone παγκοσμίως, τα περισσότερα από αυτά στο εργοστάσιο του Ζενγκζου, όπου απασχολούνται περίπου 200.000 άτομα.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το Σαββατοκύριακο κάποιους εργαζόμενους να πηδούν πάνω από ένα συρματόπλεγμα για να φύγουν από το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους πεζή. Δημοσιεύθηκαν επίσης βίντεο στα οποία φαίνονται εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και την απουσία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Εντωμεταξύ, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio ανέστειλε την παραγωγή λόγω των αυστηρότερων περιορισμών για την covid-19, καθώς σταμάτησαν οι εργασίες στα δύο εργοστάσιά της στην κεντρική πόλη Χεφέι.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που ακολουθεί πολιτική μηδενικής covid, κάτι που σημαίνει επαναλαμβανόμενα λοκντάουν, μοριακά τεστ πολλές φορές την εβδομάδα και καραντίνα για τους ανθρώπους που προέρχονται από επικίνδυνες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα