ΑΘΗΝΑ
23:55
|
04.05.2024
Οι απατεώνες του Διαδικτύου αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευφάνταστοι, προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα στοιχεία και τα χρήματά μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστείρευτη αποδεικνύεται η νοσηρή φαντασία των εγκληματιών και απατεώνων στο διαδίκτυο προκειμένου να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η νέα απάτη που κάνει το γύρο του διαδικτύου αφορά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που «ενημερώνει» δήθεν τα υποψήφια θύματα πως εμπλέκονται σε υποθέσεις πορνογραφίας, παιδοφιλίας, κυβερνο-πορνογραφίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων αδικημάτων.

Προκειμένου να πείσουν με το ψευδεπίγραφο μήνυμά τους δεν διστάζουν  να κάνουν αναφορά στη
«Γενική Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας»  ενώ πάνω στον ερασιτεχνισμό τους (που βγάζει μάτι…) αναφέρουν και μία  «Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων του Κυπριακού και του Ελληνικού Κράτους».

Στην προσπάθεια εξαπάτησης χρησιμοποιούνται από τους δράστες τα στοιχεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Κώτσηρα, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη, του αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jérôme Bonet.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα/μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα