ΑΘΗΝΑ
14:35
|
20.04.2024
«Ας απορρίψουμε τη λογική των όπλων, ας αλλάξουμε πορεία και ας στρέψουμε τις επενδύσεις από τις πολεμικές βιομηχανίες στην καταπολέμηση της πείνας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη επίσκεψη στο Μπαχρέιν που είναι γνωστό και ως αρχιπέλαγος 33 μικρών νησιών των «Δύο Θαλασσών» πραγματοποιεί από το μεσημέρι ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή διεθνή συνδιάσκεψη διαθρησκευτικού διαλόγου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος φθάνοντας στην αεροπορική βάση Αουάιλι μετέβη στο παλάτι Σακχίρ του βασιλιά Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας, Μανάμα.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του πρακτορείου Ρόιτερς ο Πάπας Φραγκίσκος σε δημόσια ομιλία που έκανε τάχθηκε κατά της θανατικής ποινής στο φόντο των εκτελέσεων και μαζικών φυλακίσεων Σιιτών αντικυβερνητικών διαδηλωτών με απόφαση του βασιλιά Χάμαντ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε «την τερατώδη και παράλογη πραγματικότητα του πολέμου» κάνοντας διεθνώς έκκληση για ενότητα και ειρήνη.

«Ας απορρίψουμε τη λογική των όπλων, ας αλλάξουμε πορεία και ας στρέψουμε τις επενδύσεις από τις πολεμικές βιομηχανίες στην καταπολέμηση της πείνας και της έλλειψης παιδείας και υπηρεσιών υγείας» είπε ο Πάπας στην ομιλία που εκφώνησε στο ανάκτορο Σακχίρ.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου από το 2019, όταν επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μετέβη δύο χρόνια αργότερα (2021) στο Ιράκ.

Λειτουργία στον ναό της Ιερής Καρδιάς

Προτού ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 6 Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να συναντηθεί με μέρος της κοινότητας των 80.000 Χριστιανών Καθολικών που ζουν και εργάζονται στο Μπαχρέιν ενώ σχεδιάζει να τελέσει λειτουργία στον ναό της Ιερής Καρδιάς που βρίσκεται στην έρημο Αουάλι και είναι ο μοναδικός καθολικός ναός σε χώρα της περιοχής.

Sacred Heart Church, Manama - Wikipedia
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα