ΑΘΗΝΑ
11:19
|
17.05.2024
Πυροβολισμό στο πόδι δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν, σε κάτι που φέρεται να είναι απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, τραυματίστηκε στην κνήμη την Πέμπτη όταν η αυτοκινητοπομπή του δέχθηκε πυροβολισμούς στα ανατολικά της χώρας την Πέμπτη, δήλωσε ένας βοηθός του.

Ένα μέλος του κόμματος Tehreek-e-Insaf (PTI) του Καν είπε ότι αρκετοί συνάδελφοί του τραυματίστηκαν επίσης, ενώ υπάρχουν αναφορές για έναν νεκρό.

“Ένας άνδρας άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Ιμράν Χαν είναι επίσης τραυματίας”, είπε ο Άσαντ Ουμάρ στο Reuters. Ο Χαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Ουαζιραμπάντ, σχεδόν 200 χιλιόμετρα (120 μίλια) από την πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας ηγήθηκε μιας πορείας διαμαρτυρίας στο Ισλαμαμπάντ για να απαιτήσει πρόωρες εκλογές. Στο κομβόι ήταν εκατοντάδες άτομα.

Μια σφαίρα χτύπησε την κνήμη του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του PTI, Φαγουάντ Τσάουντρι

“Ο Ιμράν Χαν και ο (συνάδελφος του κόμματος) Φαισάλ Τζάβεντ έλαβαν τραύματα από σφαίρες. Μια σφαίρα χτύπησε την κνήμη του Χαν. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη”, δήλωσε ο Τσάουντρι στο ΜΜΕ.

Ο Τζάβεντ, ο οποίος είχε κηλίδες αίματος στα ρούχα του, είπε στο Geo TV από το νοσοκομείο ότι “πολλοί από τους συναδέλφους μας είναι τραυματίες. Ακούσαμε ότι ένας από αυτούς είναι νεκρός”.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε τους πυροβολισμούς και διέταξε τον υπουργό Εσωτερικών να αναζητήσει άμεση έρευνα.

Από τότε που εκδιώχθηκε τον Απρίλιο μέσω κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας, ο Χαν έχει πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε όλο το Πακιστάν, προκαλώντας την αντίθεση ενάντια σε μια κυβέρνηση που αγωνίζεται να βγάλει την οικονομία από την κρίση στην οποία την άφησε η κυβέρνηση του Καν.

Ο Χαν είχε σχεδιάσει να οδηγήσει το μηχανοκίνητο καραβάνι αργά προς τα βόρεια μέχρι τον Grand Trunk Road προς το Ισλαμαμπάντ, αντλώντας περισσότερη υποστήριξη στην πορεία πριν μπει στην πρωτεύουσα.

“Θέλω να συμμετάσχετε όλοι. Αυτό δεν είναι για πολιτική ή προσωπικό όφελος, ή για να ανατρέψει την κυβέρνηση… αυτό είναι για να φέρει πραγματική ελευθερία στη χώρα”, είπε ο Χαν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα την παραμονή της πορείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα