ΑΘΗΝΑ
04:27
|
18.05.2024
Μόλις το 24% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών δηλώνει ενθουσιασμό για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ενθουσιώδης εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών και οι γενικευμένες στην αμερικανική κοινωνία ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας ισχυροποιούν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που διενεργήθηκε από την SSRS.

Η νέα έρευνα που κυκλοφόρησε την Τετάρτη δείχνει ότι ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών για την εκλογική διαδικασία είναι σημαντικά χαμηλότερος από ό,τι ήταν το 2018, όταν το Δημοκρατικό Κόμμα ανέλαβε τον έλεγχο της Βουλής. Στη νέα δημοσκόπηση, οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι εκφράζουν μεγαλύτερη δέσμευση για τις φετινές ενδιάμεσες εκλογές από τους Δημοκρατικούς σε πολλά από τα ερωτήματα που ανιχνεύουν την πιθανότητα προσέλευσης στην κάλπη.

Συνολικά, το 27% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλώνει εξαιρετικά ενθουσιασμένο για τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας. Το ποσοστό είναι σαφώς μειωμένο από το 37% που μετρήθηκε λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 και η μείωση του ποσοστού οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το 44% των εγγεγραμμένων στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους δήλωσαν ότι ήταν εξαιρετικά ενθουσιασμένοι σε σχέση με την εκλογική διαδικασία. Τώρα, μόλις το 24% δηλώνει το ίδιο. Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, ο αριθμός έχει μειωθεί μόνο οριακά, από το 43% στο 38%.

Από τους ερωτηθέντες που δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανόν να προσέλθουν στις κάλπες, το 51% δήλωσε πως θα στηρίξει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και το 47% το Δημοκρατικό. Η διαφορά αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη από το περιθώριο στατιστικού λάθους της δημοσκόπησης.

Η θέση των Ρεπουμπλικάνων στη μάχη για το Κογκρέσο ισχυροποιείται από την εκτεταμένη ανησυχία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Η οικονομία και ο πληθωρισμός αποτελούν μακράν το κορυφαίο ζήτημα για τους πιθανούς ψηφοφόρους, με περίπου τους μισούς πιθανούς ψηφοφόρους (51%) να λένε ότι αυτά θα είναι τα βασικά ζητήματα που θα καθορίσουν την ψήφο τους.

Οι αμβλώσεις, αποτελούν το ζήτημα που πρωτίστως απασχολεί το 15% των πιθανών ψηφοφόρων.

Ακολουθούν τα ζητήματα των δικαιωμάτων ψήφου και της εκλογικής ακεραιότητας (9%), της πολιτικής για τα όπλα (7%), της μετανάστευσης (6%), της κλιματικής αλλαγής (4%) και της εγκληματικότητας (3% ).

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι μη σαφώς τοποθετημένοι κομματικά πιθανοί ψηφοφόροι επικεντρώνονται σε γενικές γραμμές στην οικονομία, με το 71% των Ρεπουμπλικανών και το 53% των μη σαφώς τοποθετημένων κομματικά να το αποκαλούν ως το κορυφαίο θέμα ενόψει των εκλογών.

Οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι που είναι πιθανό να προσέλθουν στην κάλπη μοιράζονται σε ένα 29% που θεωρεί κυριότερο θέμα τις αμβλώσεις και σε ένα 27% που προκρίνει ως ζητήματα την οικονομία και τον πληθωρισμό.

Από τους πιθανούς ψηφοφόρους που λένε ότι η οικονομία είναι η κύρια ανησυχία τους, το 71% τάσσεται υπέρ των Ρεπουμπλικανών, ενώ υπέρ των Δημοκρατικών τάσσεται το 26%.

Η δημοσκόπηση βρίσκει μια ευρέως διαδεδομένη και διευρυμένη αντίληψη ότι η οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση, με τη ευρεία πλειοψηφία να λέει επίσης ότι τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά γενικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα