ΑΘΗΝΑ
08:00
|
19.04.2024
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μεγάλο εμπαιγμό» χαρακτήρισε το «καλάθι του νοικοκυριού» ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ANT1. Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως ουσιαστικά τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό το κυβερνητικό καλάθι είναι οι προσφορές που έκαναν ανέκαθεν τα σούπερ μάρκετ.

«Η λύση για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης», είπε ο κ. Κουτσούμπας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει γιατί έχει μνημονιακές δεσμεύσεις. Πρόσθεσε πως ναι μεν ο πόλεμος επιδρά στην ακρίβεια, αλλά δεν μπορούμε να την αποδίδουμε αποκλειστικά εκεί, καθώς το κύμα των ανατιμήσεων ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως παράδειγμα, ο κ. Κουτσούμπας έφερε τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο δρόμος για τις οποίες είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα, με το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, το οποίο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τα μέτρα ανακούφισης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση τα δίνει με το ένα χέρι και τα παίρνει με το άλλο, μέσω της κατανάλωσης και της φορολογίας».

Σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, είπε ότι η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη ή Τσίπρα, θα αποτελούσε συνενοχή, ενώ πρόσθεσε πως φυσικά το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει, αλλά για να συνεργαστεί θα πρέπει να υπάρχει η διάθεση και η αποφασιστικότητα για ριζικές αλλαγές, τις οποίες δεν διαθέτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Τέλος στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν προκύψει κυβέρνηση χωρίς συνεργασίες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Δείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα