ΑΘΗΝΑ
12:28
|
19.05.2024
Στην πολιτεία Κατσίνα της Νιγηρίας, ένοπλες συμμορίες ληστών απαγάγουν ανθρώπους για λύτρα ή τους σκοτώνουν, τρομοκρατώντας την περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες παιδιά απήχθησαν από ένοπλους από ένα αγρόκτημα στη βόρεια πολιτεία Κατσίνα της Νιγηρίας και οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους, δήλωσαν την Τετάρτη η αστυνομία και οι κάτοικοι.

Η Κατσίνα είναι η πολιτεία καταγωγής του προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι και είναι μια πολιτεία στη βορειοδυτική και βόρεια κεντρική Νιγηρία όπου ένοπλες συμμορίες με μοτοσικλέτες έχουν σκοτώσει ανθρώπους ή τους απήγαγαν για λύτρα από χωριά και αυτοκινητόδρομους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα Γκάμπο Ισάχ επιβεβαίωσε την απαγωγή των παιδιών αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Κάτοικοι είπαν στο Reuters ότι τα παιδιά απήχθησαν την Κυριακή κατά τη συγκομιδή των καλλιεργειών σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Καμφανίν Μαϊλεφία και Κουρμιν Ντόκα στην Κατσίνα.

Ένας κάτοικος του οποίου ο γιος ήταν μεταξύ εκείνων που απήχθησαν είπε ότι 30 παιδιά απήχθησαν αλλά ότι τουλάχιστον δύο διέφυγαν, ενώ ένα άλλο αφέθηκε ελεύθερο επειδή ήταν άρρωστο.
«Μόνο τέσσερα από τα παιδιά είναι αγόρια, τα υπόλοιπα είναι κορίτσια ηλικίας κάτω των δεκατεσσάρων (χρόνων)», είπε ο κάτοικος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.

Ένας αξιωματούχος του χωριού από την περιοχή είπε ότι οι ένοπλοι ζητούσαν 30 εκατομμύρια νάιρα (68.435 δολάρια) ως λύτρα. Τα αρχεία της αστυνομίας έδειξαν ότι τουλάχιστον 22 παιδιά αγνοούνται.

Η χρήση ανήλικων παιδιών ως εργάτες φάρμας είναι συνηθισμένη σε ορισμένες πολιτείες της βόρειας Νιγηρίας, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών εκτός σχολείου στη χώρα, σύμφωνα με τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Ο στρατός βομβαρδίζει ύποπτα κρησφύγετα των ενόπλων, γνωστών στην περιοχή ως ληστές, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να τερματίσει τις επιθέσεις που έχουν εγείρει ανησυχίες ενόψει των γενικών εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο για την επιλογή του διαδόχου του Μπουχάρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα