ΑΘΗΝΑ
14:08
|
17.05.2024
Μήνυμα σε ένα μπουκάλι πέταξε ένα κορίτσι που βρίσκεται σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Κεντ προς τους δημοσιογράφους, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νεαρό κορίτσι που βρίσκεται σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Κεντ της Βρετανίας πέταξε μπουκάλι, το οποίο περιείχε ένα μήνυμά της, μια κραυγή βοήθειας, πάνω από τον φράχτη του κέντρου. Το μήνυμα στο μπουκάλι αποκαλύπτει ότι οι κυοφορούσες γυναίκες και οι άρρωστοι εκεί χρειάζονται βοήθεια.

Η επιστολή, γραμμένη σε σπαστά αγγλικά, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι 50 οικογένειες κρατούνταν στη μονάδα του Μάνστον για περισσότερες από 30 ημέρες. Περιγράφει επίσης με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες σαν φυλακή στο κέντρο και ζητά τη βοήθεια δημοσιογράφων, οργανισμών για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων.

Η νέα κυβέρνηση Σούνακ δέχεται τις τελευταίες ημέρες σφοδρές επικρίσεις για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης στο Μάνστον, όπου κρατούνταν μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών, για τέσσερις εβδομάδες, κατά παράβαση του νόμου. Υπό κανονικές συνθήκες πρόκειται για ένα κέντρο προσωρινής κράτησης, όχι περισσότερο από 24 ώρες, το οποίο εξετάζει τις αιτήσεις για άσυλο. Το Μάνστον έχει χωρητικότητα 1.600 ανθρώπων και όπως καταγγέλλουν αξιωματούχοι του τοπικού συμβουλίου του Κεντ ο αριθμός των «φιλοξενουμένων» μεταναστών και μεταναστριών πλησιάζει σήμερα τους 4.000.

Το γράμμα, που βρήκε ένας φωτογράφος του πρακτορείου PA Media στην άλλη πλευρά ενός φράχτη, έλεγε: «Χρειαζόμαστε πραγματικά τη βοήθειά σας. Παρακαλούμε βοηθήστε μας».

Φαίνεται πως η επιστολή γράφτηκε τη Δευτέρα. Η κοπέλα, που έγραψε την επιστολή, αναφέρει επίσης ότι υπήρχε ένα παιδί με αναπηρία στο κέντρο, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ άσχημα, δεν τον νοιάζονται καν».

«Δεν είναι εύκολο για κάποιον που έχει παιδιά… Υπάρχουν πολλά παιδιά. Δεν πρέπει να είναι εδώ. Θα πρέπει να είναι σε σχολείο και όχι σε μια φυλακή», ανέφερε η επιστολή. Συνέχισε λέγοντας ότι «το φαγητό μας είναι πολύ κακό σαν να μας κάνει να αρρωστήσουμε».

Η νεαρή κοπέλα ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα παιδιών που πέρασαν από τους φρουρούς ασφαλείας και έτρεξαν στον φράχτη για να πετάξουν το μπουκάλι στον φωτογράφο.

«Θέλουμε να μιλήσουμε μαζί σας, αλλά δεν μας αφήνουν καν να βγούμε έξω».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Το Μάνστον εξακολουθεί να διαθέτει πόρους και να είναι εξοπλισμένο για την ασφαλή επεξεργασία των μεταναστών και θα παρέχουμε εναλλακτική στέγαση το συντομότερο δυνατό. Προτρέπουμε όποιον σκέφτεται να εγκαταλείψει μια ασφαλή χώρα και να ρισκάρει τη ζωή του στα χέρια των άθλιων διακινητών ανθρώπων να το ξανασκεφτεί σοβαρά. Παρά τα όσα τους έχουν πει, δεν θα τους επιτραπεί να ξεκινήσουν μια νέα ζωή εδώ».

Οι υπεύθυνοι του κέντρου διατείνονται ότι ικανοποιούν όλες τις βασικές ανάγκες των μεταναστών που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ασφάλειά τους και του προσωπικού τους είναι η ύψιστη προτεραιότητά τους και τονίζουν ότι έχουν δεσμευτεί για την προστασία και την ευημερία όλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενισχύσεις στη Νέα Καληδονία λόγω των ταραχών-Ανάμειξη του Μπακού «βλέπει» το Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα