ΑΘΗΝΑ
15:53
|
20.04.2024
Τον τερματισμό του πολυετούς αμερικανικού εμπάργκο στην Κούβα ζήτησαν σήμερα όλες οι χώρες του ΟΗΕ, πλην ΗΠΑ και Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της άρσης του αμερικανικού πολυετούς εμπορικού αποκλεισμού στην Κούβα τάχθηκαν και σήμερα σχεδόν όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πλην των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ειδικότερα 185 χώρες του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ του τερματισμού του εμπάργκο στην Κούβα, ΗΠΑ και Ισραήλ ψήφισαν κατά ενώ Βραζιλία και Ουκρανία απείχαν από την ψηφοφορία.

Το αποτέλεσμα χαιρετίστηκε από το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών ως «μία νέα νίκη στην πάλη κατά του αμερικανικού εμπάργκο» για 33η φορά. Στην ίδια ανακοίνωση το κουβανικό υπουργείο επισημαίνει πως μόνον μεταξύ του Αυγούστου του 2021 και του Φεβρουαρίου του 2022 το αμερικανικό εμπάργκο προκάλεσε στην Κούβα οικονομικές απώλειες ύψους 3,806 εκατομμυρίων δολαρίων (υψηλότερο κατά 49% σε σχέση με τις ζημιές που αναφέρθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2021).

Con la verdad, por la paz y la justicia social

Με σημερινές τιμές το αμερικανικό εμπάργκο που διαρκεί εδώ και περίπου 60 χρόνια έχει προκαλέσει στην κουβανική οικονομία ζημιές ύψους 150,4 εκατ. δολαρίων με τις περισσότερες επιπτώσεις να εντοπίζονται στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και του βιοτικού επιπέδου των Κουβανών πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα