ΑΘΗΝΑ
05:21
|
17.05.2024
Η 15ήμερη αποβολή επιβλήθηκε στον βουλευτή της Λεπέν, Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς που κάλεσε τον συνάδελφό του να επιστρέψει στην Αφρική επειδή ήταν μαύρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινή δεκαπενθήμερης αποβολής από τις κοινοβουλευτικές εργασίες επέβαλε σήμερα η γαλλική Εθνοσυνέλευση στον ακροδεξιό βουλευτή Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς.

Ο Φουρνάς το βράδυ της Πέμπτης εξαπέλυσε απροκάλυπτα ρατσιστική επίθεση καλώντας έναν αριστερό μαύρο συνάδελφό του να γυρίσει «πίσω στην Αφρική» με αφορμή ερώτηση που έκανε σχετικά με τη μετανάστευση.

«Γυρίστε πίσω στην Αφρική» φώναξε ο ντε Φουρνάς προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Εθνοσυνέλευσης.

Την 15ήμερη αποβολή υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα το Προεδρείο της γαλλικής βουλής, η πρόεδρος της οποίας διέκοψε την Πέμπτη τη συνεδρίαση μετά το σάλο που προκάλεσε η προτροπή του ντε Φουρνάς στον Κάρλος Μαρτέν Μπιλόνγκο.

Το κόμμα του βουλευτή Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς που δεν είναι άλλο από τον «Εθνικό Συναγερμό» της Μαρίν Λεπέν, ισχυρίστηκε σήμερα πως ο ακροδεξιός βουλευτής δεν απευθυνόταν στον επερωτώντα Κάρλος Μαρτέν Μπιλόνγκο, αλλά στους μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε πλοίο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης αναζητώντας ασφαλές λιμάνι για να αποβιβαστούν.

Ο Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς είναι μέλος του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν και το κόμμα του ισχυρίστηκε ότι δεν είπε κάτι κακό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα