ΑΘΗΝΑ
02:57
|
19.04.2024
Περισσότεροι από 45.000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης ζητώντας αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, περισσότεροι από 45.000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης με το σύνθημα «Μισθός ή σύγκρουση». Η μαζική διαδήλωση καλέστηκε από τις Εργατικές Επιτροπές (Comisiones Obreras -CCOO) και τη Γενική Ένωση Εργαζομένων (UGT).

Ο Ουνάι Σόρντο, ηγέτης των Εργατικών Επιτροπών, και ο Πέπε Αλβάρεζ της UGT, δήλωσαν ότι οι αυξήσεις των μισθών είναι απαραίτητες για την αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Προειδοποίησαν ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί όσο δε σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα.

Τα συνδικάτα ζητούν διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, ώστε να συμφωνήσουν σε αύξηση μισθών που να είναι ανάλογη προς την άνοδο των τιμών. Υπό αυτή την έννοια, η γενική γραμματέας των CCOO, Παλόμα Λόπεζ, δήλωσε ότι το αίτημα ουσιαστικά είναι να αυξηθούν οι μισθοί για να προστατευθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Υποστηρίζοντας ότι «ή θα υπάρξει μισθός ή θα υπάρξει σύγκρουση», ο γενικός γραμματέας της UGT, Χοσέ Μαρία Αλβάρεζ, είπε: «Όπου υπήρξε σύγκρουση, πετύχαμε μισθούς και έχουν υπογραφεί δεκάδες συμφωνίες για αυξήσεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να διατηρήσουν την αγοραστική τους δύναμη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα