ΑΘΗΝΑ
11:46
|
02.05.2024
Ένα από τα ελάχιστα ανδρικά ονόματα που παίζουν τον παρασκήνιο είναι ο νυν υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κινητικότητα αναπτύσσεται στο παρασκήνιο μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ για τον διάδοχο του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διπλωματικοί συντάκτες των Τάιμς της Ν.Υόρκης υποστηρίζουν πως έχουν πρόσβαση στα παρασκηνιακά παζάρια και τις ανεπίσημες υποψηφιότητες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η περίπτωση της 54χρονης υπουργού Οικονομικών (και έως πρότινος υπουργού Εξωτερικών) του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ. Η Φρίλαντ έχει ουκρανικές ρίζες και μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ουκρανικά και ρώσικα. Είχε παλαιότερα δουλέψει και ως δημοσιογράφος ενώ σύζυγός της είναι ο δημοσιογράφος των New York Times Γκρέιχαμ Μπόουλι.

Κρίστια Φρίλαντ | newmoney

Στη μάχη για την θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ φαίνεται πως έχουν ριχτεί και άλλες γυναίκες, όπως η 45χρονη Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, η 49χρονη Σλοβάκα πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα και η 54χρονη άλλοτε πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς που είχε διατελέσει και πρέσβης της Κροατίας στην Ουάσιγκτον.

Κάγια Κάλας: «Η Ρωσία καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της ισχύος» - Οικονομικός  Ταχυδρόμος - ot.gr

Ας σημειωθεί πάντως πως ένα από τα ελάχιστα ανδρικά ονόματα που παίζουν τον παρασκήνιο είναι ο νυν υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα