ΑΘΗΝΑ
10:49
|
18.05.2024
Εκατοντάδες ακτιβιστές που υπερασπίζονται το δικαίωμα στους ελεύθερους δημόσιους χώρους δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ πριν προλάβουν να κάνουν πορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

(Φωτορεπορτάζ Κωνσταντίνος Ζήλος)

Με τουλάχιστον 15 προσαγωγές και κυνηγητό διαδηλωτών στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και βροχή δακρυγόνων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν απόψε στα Προπύλαια, συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση των λιγοστών ελεύθερων χώρων της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές, που εξέφρασαν (σύμφωνα με αφίσα που έβαλαν τις προηγούμενες μέρες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας) την έντονη αντίθεσή τους «στην κρατική καταστολή και τη βία του κεφαλαίου»,  ζήτησαν να παραμείνουν τα Εξάρχεια γειτονιά αντίστασης και αγώνα.

Εικόνα

Επανέλαβαν επίσης πως αντιτάσσονται στη δημιουργία σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και στην καταστροφή του Λόφου Στρέφη στο πλαίσιο ευρύτερης «επίθεσης» του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στους ελεύθερους δημόσιους χώρους προκειμένου να τους παραχωρήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Με συνθήματα σε πανό οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον λεγόμενο «εξευγενισμό» των Εξαρχείων απαιτώντας να τερματιστούν οι εξώσεις και να αρχίσουν οι μειώσεις ενοικίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα