ΑΘΗΝΑ
01:48
|
04.05.2024
Η ανταλλαγή κρατουμένων απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, δήλωσε μετά την επίσκεψή του στον Αλεξάντερ Βίνικ που κρατείται στις φυλακές της Καλιφόρνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα διατηρήσει τη «ρωσοφοβική συναίνεσή της» ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις ενδιάμεσες εκλογές της 9ης Δεκεμβρίου στη χώρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ.

«Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, η ρωσοφοβική συναίνεση θα παραμείνει σε ισχύ. Θα ήταν παράλογο να περιμένουμε οτιδήποτε καλό… από τα εκλογικά αποτελέσματα της 9ης Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, μετά την επίσκεψή του στον Ρώσο πολίτη Αλεξάντερ Βίννικ, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Καλιφόρνιας.

«Εμείς, από την πλευρά μας, δεν έχουμε προβλήματα με την επανέναρξη των επαφών μέσω οποιουδήποτε καναλιού, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να κυνηγήσουμε τους Αμερικανούς και να τους ικετεύσουμε», συνέχισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

«Είμαστε έτοιμοι να επικοινωνήσουμε, μόνο επί ίσοις όροις, και μόνο όταν ληφθούν υπόψη τα ρωσικά εθνικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

Λεπτοί οι χειρισμοί για την ανταλλαγή κρατουμένων

Όσο αφορά στην επίσκεψή του στον κρατούμενο Αλεξάντερ Βίνικ, ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε πως η Μόσχα επιδιώκει να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της σε μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μια λεπτή διαπραγμάτευση που απαιτεί μια «ήσυχη και ήρεμη ατμόσφαιρα» και δεν μπορεί να «σύρεται στη δημόσια σφαίρα».

«Δεν υπάρχει τίποτα νέο να σας πω, μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω αυτό που είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν: οι δύο πρόεδροι, Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν σε ένα κανάλι επικοινωνίας για τέτοιες συνομιλίες», κατέληξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα