ΑΘΗΝΑ
14:44
|
03.05.2024
Η ομιλία του στη διάσκεψη του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας για τον Τύπο είχε πολλά «θα» και ούτε λέξη για τη δολοφονία Καραϊβάζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της δημιουργίας ελεύθερου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους δημοσιογράφους, που θα εγγυάται την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και θα ανοίγει τον δρόμο για «ανθεκτικές δημοκρατίες, βιώσιμη ειρήνη και ανάπτυξη παγκοσμίως» τάχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συμμετέχοντας, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε διάσκεψη που διοργάνωσε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη με θέμα την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

Ο Δένδιας θυμήθηκε ότι πριν δύο ημέρες τιμήθηκε η «Διεθνής Ημέρα για τον τερματισμό της ατιμωρησίας των εγκλημάτων κατά των δημοσιογράφων», ημέρα που ανακηρύχθηκε το 2013 με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που είχε κατατεθεί αρχικά από την Ελλάδα, μαζί με την Αργεντινή, την Αυστρία, την Κόστα Ρίκα, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Ο υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε στη συνέχεια πως «η Ελλάδα δημιούργησε πρόσφατα μια εθνική ομάδα εργασίας για την προστασία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης». Και συνέχισε:

«Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου δράσεων στον τομέα αυτό και η περαιτέρω προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης και του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης. Οι γυναίκες και οι νέοι δημοσιογράφοι, καθώς και η ψηφιακή δημοσιογραφία, έχουν προτεραιότητα. Η ενίσχυση των σχετικών εθνικών νομικών πλαισίων είναι υψίστης σημασίας».

Στο σπίτι του κρεμασμένου…

Όμως όπως αναφέρει μία παλιά ελληνική παροιμία «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».

Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης δοκιμάζονται σκληρά εδώ και πολλά χρόνια  καθώς οι περισσότεροι είναι κακοπληρωμένοι, σκληρά εργαζόμενοι και εκτεθειμένοι στις αυθαιρεσίες ισχυρών εκδοτικών συγκροτημάτων και αστικών κομμάτων που διαπλέκονται με πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως από το…2009 έχουν να υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανάμεσα στην Ένωση Ιδιοκτητών ΜΜΕ και Εκδοτών και στην ΕΣΗΕΑ, η οποία αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κεντρικό αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο Δένδιας…ξέχασε τον Καραϊβάζ

Από την άλλη, ο Νίκος Δένδιας «ξέχασε» να αναφέρει στην παρέμβασή του πως στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι πέφτουν παράλληλα και θύματα πληρωμένων δολοφόνων.

 Απέφυγε, επίσης, να εξηγήσει γιατί παραμένουν ως σήμερα ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του έμπειρου δημοσιογράφου και αστυνομικού συντάκτη επί σειρά ετών Γιώργου Καραϊβάζ που εκτελέστηκε στις 9 Απριλίου 2021 στην Αθήνα, μέρα μεσημέρι, και δεν έχει έκτοτε διαλευκανθεί το έγκλημα, ούτε έχουν συλληφθεί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα