ΑΘΗΝΑ
03:14
|
24.04.2024
Ανεμοστρόβιλοι ξέσπασαν σε περιοχές του Τέξας και της Οκλαχόμα την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεμοστρόβιλοι ξέσπασαν σε περιοχές του Τέξας και της Οκλαχόμα την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους και αφήνοντας δεκάδες σπίτια και κτίρια σε ερείπια, μεταδίδει το Associated Press.

Η κομητεία McCurtain της Οκλαχόμα, στη νοτιοανατολική γωνία της πολιτείας, επλήγη σκληρά. Ο Κόντι ΜακΝτάνιελ, διευθυντής έκτακτης ανάγκης της κομητείας, επιβεβαίωσε έναν θάνατο αν και δεν έδωσε αμέσως λεπτομέρειες.

Η μικρή πόλη Idabel είδε μια εκκλησία, ένα ιατρικό κέντρο και ένα σχολείο να γκρεμίζονται.

«Υπήρξε ολοκληρωτική καταστροφή στη νότια και ανατολική πλευρά του Idabel», είπε ο Στίβεν Κάρτερ, συντονιστής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης για την κομητεία McCurtain, στην εφημερίδα Texarkana Gazette.

Ο Κάρτερ είπε στην εφημερίδα ότι οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να είναι παγιδευμένοι αργά την Παρασκευή.

Ο κυβερνήτης Κέβιν Στιτ είπε ότι ομάδες έρευνας και διάσωσης και γεννήτριες αποστέλλονται στην περιοχή Idabel.

«Προσευχόμαστε για τους κατοίκους της Οκλαχόμα που επηρεάστηκαν από τους σημερινούς ανεμοστρόβιλους», έγραψε ο Στιτ στο Twitter.

Ο Κέλι Κέιν του Γραφείου Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Οκλαχόμα είπε ότι τουλάχιστον άλλες τρεις κομητείες επλήγησαν επίσης από καταιγίδες, με ξαφνικές πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε επίσης ότι ανεμοστρόβιλοι αναφέρθηκαν στο Τέξας και το Αρκάνσας και ένα σύστημα καταιγίδας κατευθύνεται προς τη Λουιζιάνα.

Στο Τέξας, οι αρχές στην κομητεία Λαμάρ δήλωσαν ότι τουλάχιστον 50 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν και 10 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σε ένα νοσοκομείο, εκ των οποίων δύο με κρίσιμους τραυματισμούς. Δεν αναφέρθηκαν αμέσως θάνατοι.

Ο δικαστής Μπράντον Μπελ, ο ανώτατος εκλεγμένος αξιωματούχος της κομητείας, κήρυξε καταστροφή στην περιοχή, ένα βήμα για την απόκτηση ομοσπονδιακής βοήθειας και χρηματοδότησης. Η δήλωση του Μπελ ανέφερε ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε όλη την κομητεία.

Μια κοινότητα που επλήγη σκληρά ήταν η Powderly, περίπου 72 χιλιόμετρα δυτικά του Idabel και περίπου 193 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας. Τόσο το Powderly όσο και το Idabel βρίσκονται κοντά στα σύνορα Τέξας-Οκλαχόμα.

Το γραφείο και η διαχείριση έκτακτης ανάγκης του σερίφη της κομητείας Λαμάρ ανέφεραν ότι ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. και ταξίδεψε βόρεια-βορειοανατολικά μέσα από τις κοινότητες Hopewell, Caviness, Beaver Creek και Powderly.

Η Ράντι Τζόνσον, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Τμήματος Εθελοντών του Powderly, είπε στην εφημερίδα The Paris News ότι δεν γνώριζε ότι κάποιος σκοτώθηκε, αλλά γνώριζε για τραυματισμούς.

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να καθαριστεί αυτό, αλλά η κοινότητα συνήλθε», είπε ο Τζόνσον. «Είναι πραγματικά σπαρακτικό να το βλέπεις».

Οι εκκλησίες άνοιξαν τις πόρτες τους για να λειτουργήσουν ως καταφύγια για εκείνους των οποίων τα σπίτια επλήγησαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα