ΑΘΗΝΑ
15:08
|
08.05.2024
Χιλιάδες Ιορδανοί συμμετείχαν την Παρασκευή σε μια μαζική πορεία για να δείξουν υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Ιορδανοί συμμετείχαν την Παρασκευή σε μια μαζική πορεία που διοργάνωσε το ισλαμικό κίνημα στο Αμμάν για να δείξουν υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το Quds Press.

Η πορεία σηματοδότησε την 105η επέτειο της βρετανικής Διακήρυξης Μπάλφουρ, η οποία υποσχόταν την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους στη γη της Παλαιστίνης.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τη Διακήρυξη Μπαλφούρ και αποδοκίμασαν την αραβική και διεθνή αδιαφορία για την παλαιστινιακή υπόθεση, την Ιερουσαλήμ και το Τζαμί Αλ Άκσα.

Επίσης, καταδίκασαν την περιφρόνηση των καθημερινών επιθέσεων που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και οι έποικοι εναντίον των Παλαιστινίων, των περιουσιών τους και των ιερών τόπων τους.

Το Quds Press ανέφερε ότι οι διοργανωτές ονόμασαν την πορεία «Ευγνωμοσύνη στα Λιοντάρια της Δυτικής Όχθης και στους Μάρτυρες».

Οι διαδηλωτές προέτρεψαν την κυβέρνηση του Χασεμιτικού Βασιλείου να διακόψει τις σχέσεις της με την ισραηλινή κατοχή, τονίζοντας ότι αυτή ήταν η ώρα να δείξει αλληλεγγύη με την Ιερουσαλήμ και το Τζαμί Αλ Άκσα.

Εν τω μεταξύ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα και στους κατοίκους του πολιορκημένου παράκτιου θύλακα.

Οι διοργανωτές της πορείας εξέφρασαν ότι η πορεία είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους στη Γάζα, τη Χεβρώνα, τη Ναμπλούς, την Τζενίν, την Ιερουσαλήμ και όλες τις παλαιστινιακές πόλεις που υφίστανται «καθημερινές βάναυσες ισραηλινές επιθέσεις».

Ο γενικός παρατηρητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ιορδανία, Abdul Hamid Al-Thneibat, εξήγησε: «Αυτή η πορεία αντικατοπτρίζει την απόρριψη από τον ιορδανικό λαό της αναγνώρισης της νομιμότητας της Διακήρυξης Μπαλφούρ και της νομιμότητας του αποτελέσματός της – της δημιουργίας του κράτους κατοχής. “

Ο Al-Thneibat πρόσθεσε: «Η Παλαιστίνη είναι μια ισλαμική και αραβική χώρα και θα παραμείνει η ίδια για πάντα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα