ΑΘΗΝΑ
18:13
|
04.05.2024
Αντιμέτωπες με έξωση από τις δομές στέγασης της ΜΚΟ «ΝΟΣΤΟΣ» εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπες με έξωση από τις δομές στέγασης της ΜΚΟ Νόστος καταγγέλλεται πως βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων, με την οργάνωση να ασκεί εν προκειμένω πιέσεις σε προσφύγισσα με τέσσερα παιδιά προκειμένου να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο μένει, υπό την απειλή μήνυσης η οποία είναι γνωστό ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά στη διαδικασία χορήγησης ασύλου,  σύμφωνα με την πρωτοβουλία Solidarity with Migrants. 

«Η γειτόνισσά μας Λετίσια και τα 4 παιδιά της, απειλούνται με έξωση από τη ΜΚΟ NOSTOS. Τους τελευταίους μήνες δέχονται πιέσεις να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, απειλούν μάλιστα ότι θα φέρουν την αστυνομία και θα την μηνύσουν στα δικαστήρια, γνωρίζοντας ότι αυτό θα βλάψει τη διαδικασία ασύλου της. Ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό: Χωρίς χαρτιά; χωρίς σπίτι. Χωρίς σπίτι; Χωρίς δουλειά (που χρειάζεται για να πληρώνεις το ενοίκιο…). Χωρίς δουλειά; Χωρίς περίθαλψη, κ.λπ… Αυτός είναι ο ατέλειωτος κύκλος στον οποίο έχουν παγιδευτεί πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα, προσθέτει ότι«υπάρχουν άλλες 1000 οικογένειες που είναι σε αναμονή έξωσης από τις δομές στέγασης μέσα στην πόλη και το σχέδιο του κράτους είναι να τους στείλει όλους σε καταυλισμούς μακριά από τον αστικό ιστό, όπου θα είναι αόρατοι και οι συνθήκες ζωής τους θα είναι ακόμα χειρότερες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα