ΑΘΗΝΑ
10:26
|
26.04.2024
Ανακοίνωση κόλαφος από τον ΣΦΕΑ για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές επιβολής πανεπιστημιακής αστυνομίας και απαίτηση για απομάκρυνσή της ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.
Φωτο: Κυριάκος Φίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών που κλονίζουν εκ νέου τα θεμέλια της δημοκρατίας κάνει λόγο αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) σε δριμεία ανακοίνωσή του, απαιτώντας από τον υπουργό Προστατίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, την καθολική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα πανεπιστήμια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης της 17ης Νοεμβρίου.

«Ο φετινός εορτασμός πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την αφύπνιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό πυροδοτώντας κλίμα έντασης λίγες μέρες πριν την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου» υπογραμμίζει ο ΣΦΕΑ

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974:

Τα θεμέλια της δημοκρατίας κλονίζονται ξανά, με την αναβίωση αντιδημοκρατικών πρακτικών. Η εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των ΑΕΙ επαναφέρει σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν.

Ο φετινός εορτασμός πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την αφύπνιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

Ο ΣΦΕΑ απαιτεί από τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, την απόσυρση των Αστυνομικών δυνάμεων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά οι εκδηλώσεις μνήμης.

Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να αμαυρώσει τον φετινό εορτασμό πυροδοτώντας κλίμα έντασης λίγες μέρες πριν την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα