ΑΘΗΝΑ
19:49
|
26.04.2024
Άγρια επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε οπαδούς του Άρη και γενικόλογες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. περί μέτρων διατήρησης της τάξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωποι με άγρια και απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν οπαδοί του Άρη στο Περιστέρι μετά τον αγώνα της ομάδας με τον Ατρόμητο το Σάββατο, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναγκάζεται να ανακοινώσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και την απομάκρυνση εμπλεκόμενου αστυνομικού από την Υπηρεσία, μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο έχει καταγραφεί η επίθεση.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, μέλος των δυνάμεων των ΜΑΤ πλησίασε απειλητικά οπαδό και στη συνέχεια του επιτέθηκε, με την υπόλοιπη διμοιρία να αναλαμβάνει αμέσως δράση απωθώντας βίαια και στριμώχνοντας στον τοίχο μιας πολυκατοικίας όσους βρίκονταν στο δρόμο και στη συνέχεια να τους χτυπά αλύπητα, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. 

Αφήγημα διατήρησης της ταξης από την ΕΛ.ΑΣ

«Στο πλαίσιο λήψης μέτρων τάξης» ισχυρίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. πως σημειώθηκε το περιστατικό, διατάσσοντας παράλληλα τη διενέργεια  Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης μετά την κοινωνική πίεση που ακολούθησε την δημοσιοποίηση του βίντεο από την επίθεση. Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως «εμπλεκόμενος αστυνομικός μετακινήθηκε από την Υπηρεσία του» χωρίς ωστόσο καμία διευκρίνιση σχετικά με την εν λόγω εμπλοκή, ενώ από την ανακοίνωση απουσιάζει επίσης η οποιαδήποτε αναφορά στην άκριτη και ανηλεή χρήση βίας από τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα