ΑΘΗΝΑ
15:49
|
07.05.2024
Ο Καναδάς διέταξε τρεις κινεζικές εταιρείες να αποσύρουν τις επενδύσεις τους σε κρίσιμες εταιρείες ορυκτών του Καναδά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα διαφωνεί έντονα με τα μέτρα που επέβαλε η καναδική κυβέρνηση σε κινεζικές εταιρείες, αναγκάζοντας τις να αποσύρουν τις επενδύσεις τους σε κρίσιμες εταιρείες ορυκτών του Καναδά που εμπλέκονται σε έργα εξόρυξης λιθίου.

«Η κινεζική πλευρά αντιτίθεται αποφασιστικά στις ενέργειες του Καναδά που παραβιάζουν και εμποδίζουν την κανονική επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ κινεζικών και καναδικών εταιρειών με το πρόσχημα της προστασίας της εθνικής ασφάλειας», ανέφερε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εμπορίου ζήτησε επίσης από τον Καναδά να σταματήσει την προκλητική πολιτικοποίηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και να προωθήσει ένα δίκαιο και χωρίς διακρίσεις επιχειρηματικό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων επενδυτών.

Την Τετάρτη, η Οτάβα διέταξε τρεις κινεζικές εταιρείες να εκποιήσουν επενδύσεις σε καναδικές κρίσιμες ορυκτές εταιρείες λόγω φερόμενων ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια του Καναδά.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά Francois-Philippe Champagne, η Sinomine Rare Metals Resources κλήθηκε να πουλήσει την επένδυσή της στην Power Metals, από την Chengze Lithium International ζητήθηκε να εκποιήσει την επένδυσή της στην Lithium Chile και η Zangge Mining Investment υποχρεούται να αποχωρήσει από την Ultra Lithium.

«Ενώ ο Καναδάς συνεχίζει να καλωσορίζει τις άμεσες ξένες επενδύσεις, θα δράσουμε αποφασιστικά όταν οι επενδύσεις απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και τις κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού ορυκτών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε ο Champagne.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Amazon: Επένδυση 9 δισ. στη Σιγκαπούρη για επέκταση των υπηρεσιών cloud

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα