ΑΘΗΝΑ
06:25
|
20.04.2024
Ο Μοσάμπ Ναφάλ φέρεται να πετούσε πέτρες σε οχήματα Ισραηλινών εποίκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες βορειοανατολικά της πόλης Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Το υπουργείο ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι ο 18χρονος Μοσάμπ Ναφάλ από το χωριό Σιντζίλ, βορειοανατολικά της Ραμάλα, σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε στο στήθος από Ισραηλινούς στρατιώτες. Αυτόπτες μάρτυρες στη Ραμάλα δήλωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο ανδρών ενώ πετούσαν πέτρες σε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα κοντά στο χωριό.

Ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο άλλος συνελήφθη από τους στρατιώτες, πρόσθεσαν, σημειώνοντας ότι οι παλαιστινιακές ιατρικές ομάδες δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στους δύο άνδρες.

Εν τω μεταξύ, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν δύο Παλαιστίνιους που πετούσαν πέτρες σε οχήματα Ισραηλινών εποίκων στον κεντρικό δρόμο κοντά στο χωριό Σιντζίλ, προσθέτοντας ότι ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε και συνελήφθη.

Την Πέμπτη, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου του Φαρούκ Σαλαμέ, ενός μαχητή της Ισλαμικής Τζιχάντ που το Ισραήλ κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία ενός αξιωματικού του στρατού πριν από αρκετούς μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα