ΑΘΗΝΑ
20:35
|
26.04.2024
Αποκαλυπτική για το ζοφερό κλίμα που έχει επικρατήσει στους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου συνέντευξη Μητσοτάκη με απέλπιδες προσπάθειες να μετατραπεί σε διάγγελμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική για το ζοφερό κλίμα και την αγωνία που έχει επικρατήσει στους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας επί της ουσίας μέσω του Νίκου Χατζηνικολάου και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 να πραγματοποιήσει ένα ακόμη διάγγελμα.

Με την παρουσία του να αποπνέει τουλάχιστον φόβο για τις επερχόμενες εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε αρχικά να θυματοποιηθεί επικαλούμενος «διαρκείς επιθέσεις λάσπης». Σε λιγότερο ωστόσο από τέσσερα λεπτά αναγκάστηκε να καταφύγει στην πάγια τακτική μετατόπισης της συζήτησης, κάνοντας λόγο για ρωσικά «κανάλια» με τα οποία συνέδεσε τον Κ. Βαξεβάνη για να καταλήξει πως «πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας». 

Στην ίδια κατεύθυνση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σε μια εξαιρετικά αργοπορημένη αντίδραση στις αποκαλύψεις του Documento, προανήγγειλε νομοθετικές αλλαγές σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να καλυφθεί πίσω από την πολυδιαφημισμένη νομοθεσία ως μοναδική απάντηση στα σχετικά ερωτήματα, υπερηφανευόμενος, όπως και ο Γ. Οικονόμου για την φερόμενη μελλοντική «πρωτιά» της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ενώ κατά τα άλλα περιορίστηκε σε επικλήσεις αριθμολογίας και «ξένων δυνάμεων».

Παρά τον τόνο διαγγέλματος που επέμενε να διατηρεί κατά την διάρκεια ολόκληρης της συνέντευξης, δεν μπόρεσε να αποκρύψει το πολιτικό κόστος των αποκαλύψεων μέσω ακόμη και του συγκροτήματος Μαρινάκη, καθώς και των δηλώσεων του εφοπλιστή το βράδυ της Κυριακής. Χωρίς να κατονομάσει τον Β. Μαρινάκη, ο πρωθυπουργός σχολίασε φωτογραφικά πως «κάποιοι θεωρούν πως επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δυο να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να  αλλάζουν απόψεις από τη μια μέρα στην άλλη για τη διαδρομή της χώρας», ενώ επαναλάμβανε πως τίθεται ζήτημα της «διάκρισης εξουσιών».

Αποκαλυπτικό για ακόμη μία φορά σχετικά με την προσέγγισή του περί ελευθερίας του Τύπου ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού σχετικά με τις «δυσκολίες του επαγγέλματος του δημοσιογράφου» για τις οποίες δεν δίστασε να ρωτήσει υποκριτικά τον Ν. Χατζηνικολάου, προσποιούμενος πως δεν αντιλαμβάνεται τη θέση προνομίου στην οποία βρίσκεται ο τελευταίος σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υποβιβάσει εκ νέου σε πανελλήνια μετάδοση την έκθεση «των Reporters United» – αντί των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα – για την ελευθερία του Τύπου βάσει της οποίας η Ελλάδα κατατάσσεται στην 108η θέση, κάνοντας λόγο για «αυτή τη λίστα» με τον Ν. Χατζηνικολάου να διερωτάται αν ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη λίστα Πέτσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακροδεξιά φυτώρια

Ας αναγάγουμε την πλατεία Αριστοτέλους σε μια σχολική αυλή. Ή σε μία αίθουσα φροντιστηρίου. Ή σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Τίποτα δεν συμβαίνει εν κενώ.

Ατομική ευθύνη και αδρανοποίηση λειτουργίας, η περίληψη της ετοιμότητας του επιτελικού κράτους

Περιορισμός δραστηριοτήτων, μηχανισμὀς 112, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία τα εργαλεία του κατά τα άλλα έτοιμου κρατικού μηχανισμού που επιστρατεύει εκ νέου το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα