ΑΘΗΝΑ
12:20
|
20.04.2024
Περιορισμός δραστηριοτήτων, μηχανισμὀς 112, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία τα εργαλεία του κατά τα άλλα έτοιμου κρατικού μηχανισμού που επιστρατεύει εκ νέου το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με περιορισμό κάθε δραστηριότητας φαίνεται πως προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την απολύτως αναμενόμενη κακοκαιρία που κάνει σταδιακά την εμφάνισή της στην Αττική, ενώ η πολυδιαφημισμένη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού συνοψίζεται για ακόμη μία φορά στην χρήση του μηχανισμού 112 και των μεθόδων τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Την ίδια ώρα, η ατομική ευθύνη εργαλειοποιείται και πάλι αναδεικνύοντας το μέγεθος του πανικού που έχει επικρατήσει στο ενδεχόμενο ενός ακόμη φιάσκου, και μάλιστα με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών.

Μπαράζ συσκέψεων και ανακοινώσεων έχει σημειωθεί από το πρωί του Σαββάτου, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, να ανακοινώνει το πρωί της Κυριακής πως με ομόφωνη απόφαση όλων των δημάρχων, οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

«Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για αύριο, Δευτέρα, η τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό» ανακοίνωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός.

Την ίδια ημέρα κλειστά θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική με εξαίρεση τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την ώρα, ωστόσο, που ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυρίζεται σε ανάρτησή του ότι «λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ως προς το λιανικό εμπόριο» προτρέποντας τους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις «για να πάνε όλα καλά και να μην κινδυνεύσει και ταλαιπωρηθεί κανείς» , το αίτημα της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ.), για απαγόρευση της διανομής και οποιασδήποτε εξωτερικής εργασίας με δίκυκλο τις προσεχείς ημέρες απαξιώνεται με τη λήψη ημίμετρων.

Ειδικότερα, η διανομή περιορίζεται σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης αποκλειστικά στις περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής και μάλιστα μόνο μετά τις 18.00 το απόγευμα.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τον συντονισμό και την εφαρμογή του σχεδίου δράσης» κατέληξε ο Ι. Αρτοποιός κατά την απογευματινή έκτακτη ενημέρωση, διαφημίζοντας την «πλήρη ετοιμότητα» του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει», ενώ προηγουμένως είχε επιστρατευθεί εκ νέου το αφήγημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών για την αυτοπροστασία τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακροδεξιά φυτώρια

Ας αναγάγουμε την πλατεία Αριστοτέλους σε μια σχολική αυλή. Ή σε μία αίθουσα φροντιστηρίου. Ή σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Τίποτα δεν συμβαίνει εν κενώ.
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα