ΑΘΗΝΑ
19:11
|
24.04.2024
Η στρατηγική του θέση σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και το προφίλ των ενδιαφερομένων αναγκάζουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ακύρωση οδηγείται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς η στρατηγική του θέση σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και το προφίλ των ενδιαφερομένων επενδυτών αναγκάζουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, η απόφαση αυτή, που ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, κρίθηκε αναγκαία κατά βάση για γεωπολιτικούς λόγους, ιδίως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία από την ρωσική εισβολή αλλά και την επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης που δημιουργούν μία πολύπλοκη και εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση, στην οποία απαιτούνται ικανότητες διαχείρισης και απόλυτης σύμπλευσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Πληροφορίες του newmoney αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ήδη μελετά εναλλακτικές για το λιμάνι. Δεν αποκλείεται μάλιστα στη συνεδρίαση του ΔΣ να αποφασιστεί το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο και η νέα στρατηγική που ακολουθηθεί. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να αποφασιστεί παράλληλα η ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας του λιμανιού, κάτι που σημαίνει την άμεση δρομολόγηση σειράς επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης είχαν καταθέσει προσφορές τα εξής επενδυτικά σχήματα:

-Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

-Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., θυγατρική της QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT. Η τελευταία είναι ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου και διαχείρισης εταιρειών που επικεντρώνεται στους τομείς των ενεργειακών υποδομών, υποδομών δεδομένων και τεχνολογίας, βιομηχανικής αγοράς και διαχείριση πόρων, συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων λιμένων και τερματικών, μεταφοράς και επεξεργασίας φυσικών πόρων.

Πηγή: newmoney.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα