ΑΘΗΝΑ
18:24
|
05.12.2023
Εκκενώθηκαν ήδη κατοικημένες περιοχές καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από τις μεγάλες εκρήξεις και τα τοξικά νέφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν σήμερα νωρίς το απόγευμα στην εκκένωση παρακείμενων κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται σε ακτίνα τουλάχιστον ενάμιση χιλιομέτρου από μεγάλη χημική βιομηχανία στο Μπρουνγουίκ της Τζόρτζια όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά από τις 15.00 (ώρα Ελλάδας).

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων παρακείμενων περιοχών από τα τοξικά νέφη και τις αλυσιδωτές εκρήξεις που σημειώνονται στο χώρο της χημικής βιομηχανίας.

Οι κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το εργοστάσιο κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται μέχρι νεοτέρας.

Εκπρόσωπος των αρχών της κομητείας Γκλάιν όπου βρίσκεται το εργοστάσιο επιβεβαίωσε πως η αιτία της πυρκαγιάς σχετίζεται με την αύξηση θερμοκρασίας σε τρεις μεγάλες μεταλλικές δεξαμενές. Οι επικίνδυνες εκρήξεις που σημειώνονται σε αυτό το χώρο ανάγκασαν τους πυροσβέστες να οπισθοχωρήσουν παρότι έριξαν στις δεξαμενές πάνω από 3,8 εκατομμύρια λίτρα νερού για να τις αποτρέψουν.

Η χημική βιομηχανία ανήκει στη γερμανική εταιρία  Symrise που παράγει αρώματα, τεχνικές αρωματικές ουσίες και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες τροφίμων και στις αρωματοποιίες και δραστηριοποιείται σε 150 χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλία μελών της σπείρας- Έψαχναν πυροκροτητές

Το Politico θυμάται την Καϊλή και το Qatargate

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τη Χαν Γιουνίς

Η Χαμάς ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας οργάνωσης στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα