ΑΘΗΝΑ
01:58
|
27.04.2024
Η νέα τοιχογραφία που κοσμεί τοίχο του 4ου και 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Βελγίου με μήνυμα για το περιβάλλον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι μπορεί να συνδέει τους τοίχους ενός σχολείου στον Κορυδαλλό με εκείνους δεκάδων σχολείων, καταστημάτων, σπιτιών και άλλων κτιρίων σε πόλεις του Βελγίου, της Πορτογαλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων;

Η απάντηση ακούει στο όνομα Τζολίν Κιτσούνε ή Κιτσούνε.

Πρόκειται για μια Βελγίδα νεαρή ζωγράφο τοιχογραφιών μεγάλων επιφανειών, που πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσε σε τοίχο του 4ου και 5ου Γυμνασίου στον Κορυδαλλό την τοιχογραφία ενός κοριτσιού που κρατά αγκαλιά μία όμορφη και λίγο αινιγματική κοκκινόμαυρη γάτα.  Κορίτσι και γάτα περιβάλλονται από δύο κατακόκκινα άνθη της παρνασσικής παιώνιας, ένα ενδημικό λουλούδι του Παρνασσού που είναι ευαίσθητο στην κλιματική αλλαγή, σε μια έμμεση πλην σαφή αναφορά στη σημασία του περιβάλλοντος και των ζώων. 

Το έργο εγκαινιάστηκε σήμερα από την Πρεσβεία του Βελγίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και την Awesome Athens Experiences.

Αφορμή για τη δημιουργία του έργου στάθηκε η επιθυμία της βέλγικης πρεσβείας να συνεισφέρει στην ελληνική κοινωνία και να βοηθήσει στην αποκατάσταση γειτονιών.

Το θέμα που επιλέχθηκε από την πρεσβεία είναι η βιωσιμότητα και η αειφόρος ανάπτυξη, ένα σημαντικό θέμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για το Βέλγιο.

Στην ανακοίνωσή της, η βελγική πρεσβεία τονίζει πως το Βέλγιο και η Ελλάδα είναι αμφότερες γνωστές για τη ζωηρή σκηνή της Τέχνης του Δρόμου, με εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής από διάσημους τοπικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι συχνά αναφέρονται στους πίνακές τους σε τρέχοντα γεγονότα και ευαισθητοποιούν για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Στην πρωτοβουλία της πρεσβείας αναφέρθηκε η Βελγίδα πρέσβειρα στην Ελλάδα, Φρανζουάζ Γκουστίν, τονίζοντας:

«Η πρεσβεία θέλησε να συμβάλει στις προσπάθειες του δήμου να αναμορφώσει τη γειτονιά. Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στη φιλοδοξία για πιο πράσινες πόλεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα, μεταφέροντας ένα ζεστό και χαρούμενο μήνυμα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Η επιλογή της καλλιτέχνιδας να συμπεριλάβει την παρνασσική Παιώνια δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για να αναδείξει το θέμα της βιωσιμότητας και της υγείας που επέλεξε η πρεσβεία».

Ποια είναι η Κιτσούνε Ζολίν

Η Kitsune Jolene, διάλεξε το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο από τον χώρο της ιαπωνικής μυθολογίας.  «Κιτσούνε» αποκαλούνται, σύμφωνα με τον μύθο, τα πνεύματα αλεπούδων ηλικίας χιλιάδων ετών οι οποίες,  αφού κλείσουν τα πρώτα 100 χρόνια, μπορούν να μεταμορφώνονται σε παιχνιδιάρικες , όμορφες κοπέλες, δίχως απαραίτητα να είναι κακές ή καλές.

Το πραγματικό της 30χρονης ζωγράφου είναι Jolien De Waele.

Τα έργα της, που συνήθως έχουν ως κεντρικό θέμα νεαρές κοπέλες και ζώα ή λουλούδια, άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα γνωστά την τελευταία δεκαετία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα