ΑΘΗΝΑ
03:26
|
18.05.2024
Για δίκη - παρωδία κάνουν λόγο οι συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που διακόπηκε την περασμένη Δευτέρα εν μέσω διαμαρτυριών για την ακαταλληλότητα της αίθουσας που δεν χωρούσε ούτε καν τους δικηγόρους.

Η διαδικασία σήμερα ήταν τυπική καθώς περιορίστηκε μόνο στις δηλώσεις υποστήριξης κατηγορίας των 50 πρώτων θυμάτων και συγγενών θυμάτων που ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων.

Μετά τη σύντομη αυτή διαδικασία, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και η δίκη θα μεταφερθεί στην, αρκετά μεγαλύτερη, αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθήνας και θα διεξάγεται εναλλάξ με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και σήμερα στα δικαστήρια συγκεντρώθηκε πλήθος συγγενών των 104 συνολικά νεκρών της  φονικής πυρκαγιάς που έκαναν για μια ακόμα φορά λόγο για παρωδία δίκης και ζήτησαν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι 21 κατηγορούμενοι, καθώς απειλούνται με παραγραφή στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2026.

Νωρίτερα αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου περί παρεμβάσεων του με σκοπό την κάλυψη των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα