ΑΘΗΝΑ
18:44
|
18.05.2024
Θα τελεστεί στις 12.00 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί από την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, μέχρι την τέλεση της κηδείας του το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, η σορός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  Χρυσόστομου Β’ που απεβίωσε σήμερα νωρίς το πρωί μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου και Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Γεώργιος προέβη, μετά τη έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, στις ακόλουθες ανακοινώσεις αποφάσεων:

  • Πρώτον, να απαγγελθεί ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου εις τους Προκαθημένους, Πατριάρχες και Προέδρους των Ορθοδόξων Αυτοκέφαλων και Αυτονόμων Εκκλησιών, ως και εις τους Αρχηγούς των λοιπών Χριστιανικών Ομολογιών.
  • Δεύτερον, να κηρυχθεί εκκλησιαστικό πένθος μέχρι την μέρα της εξοδίου ακολουθίας.
  • Τρίτον, να ανοιχθεί Βιβλίο Συλλυπητηρίων στο Γραφείο του Αρχιεπισκόπου από τις 10 το πρωί της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022.
  • Τέταρτο, η σορός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας, από την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου ως το πρωί του Σαββάτου.
  • Πέμπτο, να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.
  • Έκτον,  της εξοδίου ακολουθίας της να είναι επικεφαλής ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.
  • Έβδομο, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκφωνηθεί επικήδειος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.
  • Ογδοο, όλες οι καμπάνες των ναών της Κύπρου θα ηχήσουν πένθιμα κατά την ώρα της εξοδίου Ακολουθίας και οι σημαίες παραμείνουν μεσίστιες καθ’ όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού πένθους.
  • Ένατο, όπως η σορός του μεταστάντος θα ταφεί στον τάφο που ετοίμασε ο μακαριστός κάτω από τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, όπως ήταν και η επιθυμία του ιδίου. Επίσης, επί σαράντα ημέρες θα τελείται καθημερινώς Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.
  • Τέλος, θα τελεστεί υπό τον Μητροπολίτη Πάφου Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και στον Καθεδρικό Ναό και τρισάγια σε όλες τους ιερούς Ναούς της Κύπρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα