ΑΘΗΝΑ
23:26
|
25.03.2023
Την αναγκαιότητα του να ενημερώνονται οι τοπικοί πληθυσμοί πριν μια επερχόμενη φυσική καταστροφή έθεσε ως προτεραιότητα η COP27.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναγκαιότητα του να ενημερώνονται οι τοπικοί πληθυσμοί πριν μια επερχόμενη φυσική καταστροφή έθεσε ως προτεραιότητα η COP27.

«Θα κοστίσει μόλις 50 σεντ ανά άτομο ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια για να φτάσει σε όλους στη Γη με έγκαιρες προειδοποιήσεις για όλο και πιο ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΟΗΕ, το Εκτελεστικό Σχέδιο Δράσης για την Επιχείρηση Έγκαιρων Προειδοποιήσεων για Όλους απαιτεί αρχικές επενδύσεις ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το διάστημα μεταξύ 2023 και 2027.

Το σχέδιο εκπονήθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και τους εταίρους του και υποστηρίχθηκε από κοινή δήλωση που υπογράφηκε από 50 χώρες.

Ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων καταστροφών έχει αυξηθεί, «οι μισές χώρες παγκοσμίως δεν διαθέτουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ακόμη λιγότερες έχουν ρυθμιστικά πλαίσια για τη σύνδεση έγκαιρων προειδοποιήσεων με σχέδια έκτακτης ανάγκης», είπε ο Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι τα στατιστικά είναι ακόμα χειρότερα για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο WMO δήλωσε ότι τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης θεωρούνται ευρέως ως ο εύκολος τρόπος για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, επειδή είναι ένας σχετικά φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος προστασίας ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων από κινδύνους, όπως καταιγίδες, πλημμύρες, καύσωνες και τσουνάμι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Ο Λούλα ακυρώνει το ταξίδι του στην Κίνα λόγω πνευμονίας

200+2 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την κλοπή συριακού πετρελαίου

ΗΠΑ: Έκρηξη σε σοκολατοβιομηχανία της Πενσιλβάνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα