ΑΘΗΝΑ
12:38
|
26.04.2024
Η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού κατηγόρησε την εισαγγελία της πολιτείας Μορέλος για συγκάλυψη της δολοφονίας της 27χρονης Αριάντνα Λόπεθ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μεξικανική αρχή κατά της διαφθοράς δήλωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε έρευνα στο γραφείο του κρατικού εισαγγελέα του Μορέλος, αφού ανώτατος αξιωματούχος κατηγόρησε τους εισαγγελείς εκεί ότι συγκάλυπταν τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας που βρέθηκε σε αυτοκινητόδρομο την περασμένη εβδομάδα.

Ώρες νωρίτερα, η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Κλαούντια Σάινμπάουμ κατηγόρησε την εισαγγελία του Μορέλος ότι συγκάλυπτε τη δολοφονία της 27χρονης Αριάντνα Λόπεθ, αφού απέκλεισε στοιχεία βίας και είπε ότι πέθανε από μέθη.

Μια έρευνα από τους εισαγγελείς της Πόλης του Μεξικού κατέληξε αργότερα στο συμπέρασμα ότι η Λόπεθ είχε πεθάνει από πολλαπλό βίαιο τραύμα και αποκάλυψε πλάνα ασφαλείας που δείχνουν έναν άνδρα που ισχυριζόταν ότι ήταν φίλος της Λόπεθ να μετέφερε ένα πτώμα από ένα διαμέρισμα στην Πόλη του Μεξικού μετά την εξαφάνισή της στις 30 Οκτωβρίου.

Οι ποδηλάτες βρήκαν το σώμα της Λόπεθ στη γειτονική πολιτεία Μορέλος λίγες μέρες αργότερα και μοιράστηκαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να την αναγνωρίσουν.

«Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι η εισαγγελία του Morelos ήθελε να κρύψει τη γυναικοκτονία, πιθανώς λόγω δεσμών με τον υποτιθέμενο δολοφόνο», είπε η Sheinbaum, η οποία έχει υποδειχθεί ότι θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μεξικού σε ψηφοφορία το 2024.

«Ήταν καθήκον της εισαγγελίας του Μορέλος να διεξαγάγει την έρευνα», πρόσθεσε. «Χωρίς την παρέμβαση της Πόλης του Μεξικού, αυτή η γυναικοκτονία θα είχε μείνει ατιμώρητη».

Το Μορέλος είναι μια κεντρική πολιτεία με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γυναικοκτονίας σε μια χώρα όπου περίπου 10 γυναίκες σκοτώνονται κατά μέσο όρο κάθε μέρα

Η κρατική εισαγγελία κατά της διαφθοράς του Μορέλος ανακοίνωσε αργότερα τη Δευτέρα ότι άνοιξε έρευνα για «πιθανά εγκλήματα» που διέπραξαν υπάλληλοι του εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της έρευνας για τον θάνατο της Λόπεθ. Ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει αυτόνομα την έρευνά της για να διευκρινίσει τις εικαζόμενες πράξεις διαφθοράς.

Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι δύο άτομα που συνδέονται με την φερόμενη δολοφονία της Λόπεθ βρίσκονται υπό κράτηση από την αστυνομία.

Την Παρασκευή, οι αρχές δήλωσαν ότι πέντε γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στο Μορέλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα