ΑΘΗΝΑ
00:11
|
25.04.2024
Η Πιονγκγιάνγκ εξαπολύει βολές κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ χαρακτηρίζοντας «άδικες» τις δηλώσεις του σχετικά με τις πυραυλικές δοκιμές της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών ότι στέλνει κρυφά όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν είχε πουλήσει ποτέ όπλα στη Μόσχα και δεν έχει τέτοιου είδους σχέδια.

Η δήλωση της Τρίτης στο επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) έρχεται αφότου ο Εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες που δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα προμήθευσε τη Ρωσία με «σημαντικό» αριθμό βλημάτων πυροβολικού.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Πιονγκγιανγκ προσπαθεί να κρύψει τις αποστολές διοχετεύοντάς τις μέσω χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον παρακολουθεί για να δει εάν οι αποστολές παραλήφθηκαν.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «φήμες» και ξεκαθάρισε ότι η Πιονγκγιάνγκ «δεν είχε ποτέ «συναλλαγές όπλων» με τη Ρωσία» και «δεν έχει τέτοια σχέδια για το μέλλον».

«Θεωρούμε τέτοιες κινήσεις των ΗΠΑ ως μέρος της εχθρικής προσπάθειάς τους να αμαυρώσουν την εικόνα της ΛΔΚ στη διεθνή σκηνή επικαλούμενοι το παράνομο «ψήφισμα κυρώσεων» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της ΛΔΚ», ανέφερε ο αξιωματούχος σε δήλωση που μεταδόθηκε από το KCNA.

Η επίπληξη έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, αφού η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια σειρά από δοκιμές όπλων την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), καθώς οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξήγαγαν τη μεγαλύτερη έως τώρα κοινή αεροπορική άσκησή τους στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα εξαπολύει βολές κατά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας «άδικες» τις δηλώσεις του σχετικά με τις πυραυλικές δοκιμές της, τις οποίες περιγράφει ως «δίκαιη αντίδραση για λόγους αυτοάμυνας και αντιμετώπισης των στρατιωτικών προκλήσεων των ΗΠΑ», σύμφωνα με το KCNA.

Την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να απόσχει από οποιαδήποτε ενέργεια θα κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Η άδικη και προκατειλημμένη συμπεριφορά του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ευθύνεται εν μέρει για τη σοβαρότητα της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο», υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα