ΑΘΗΝΑ
20:03
|
24.04.2024
Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για επαναχρησιμοποίηση υλικών μίας χρήσης σε χειρουργεία.

Σύμφωνα με τη καταγγελία που έγινε στις 2 Νοεμβρίου, στο σωματείο καταγγέλθηκε από μέλη πως γίνεται επαναστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης και μάλιστα εν γνώσει της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ, ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή.

«Στο Σωματείο καταγγέλθηκε από μέλη πως γίνεται επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης. Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή. Όλα αυτά μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.
Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλεται στην μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός. Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους με σεβασμό στην ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας.

Εφόσον διαπιστωθεί αυτή, θα διερευνηθούν τα αδικήματα της έκθεσης κατά συρροή, της παραβίασης καθήκοντος και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, κατ’ εξακολούθηση.

Την έρευνα θα κληθεί να διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο θα κληθούν να καταθέσουν αρχικά οι καταγγέλλοντες εργαζόμενοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα