ΑΘΗΝΑ
20:54
|
09.06.2023
«Η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, που χαρακτήρισε «χυδαίο» το πανό για την αυριανή απεργία που ανάρτησε η ΟΕΝΓΕ, δίνει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών, τονίζοντας ότι η επίκληση του σεβασμού στο πρόσωπο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, αποτελεί πρόσχημα, καθώς με εντολή του κατέβηκαν και άλλα πανό και όχι μόνο όσο απεικόνιζαν το πρόσωπό της.

«Τα πανό κατέβηκαν αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει ότι και να κάνετε», τονίζει στην απάντησή της η ΟΕΝΓΕ και καλεί εκ νέου στην αυριανή απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενόχλησαν τα πανό της ΟΕΝΓΕ που αναρτήθηκαν χθες σε μια σειρά νοσοκομεία με σύνθημα: ” Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών. Υγεία λαϊκό δικαίωμα όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους”.

Για αυτό ο Υπουργός Υγείας έδωσε εντολή και μάλιστα από το βήμα της Βουλής να κατέβουν. Επειδή αποκάλυπταν την ουσία του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και καλούσαν στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Αυτό ενόχλησε και όχι η αναπαράσταση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, που προσχηματικά επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας. Απόδειξη ότι κατέβηκαν και πανό που είχαν μόνο σύνθημα και όχι σκίτσα, όπως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κύριε Πλεύρη χυδαιότητα είναι να λες στους νοσοκομειακούς γιατρούς να κάνουν πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών τους, αν θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Χυδαιότητα είναι να κλείνεις την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και να τους προσφέρεις βορά στους εμπόρους της υγείας.

Τα πανό κατέβηκαν αλλά η σημαία των διεκδικήσεων για δωρεάν υγεία για όλο το λαό για αυξήσεις στους μισθούς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών δε θα κατέβει ότι και να κάνετε.

Όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μ. Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία της Ε.Ε. για μετανάστευση και άσυλο

Τρικυμία στην Πλεύση Ελευθερίας- Αποχώρησαν τρεις υποψήφιες

Η εφεκτικότητα των Podemos για εκλογική σύμπραξη… απειλεί την Αριστερά

Εντοπίστηκε κλεμμένο όχημα γεμάτο βαρύ οπλισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα