ΑΘΗΝΑ
00:31
|
02.02.2023
«Ο κ. Μητσοτάκης όψιμα ανακάλυψε το εθνικό συμφέρον στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επειδή όμως απλώς υπάρχουν αντιμαχίες μεταξύ των μετόχων της Μητσοτάκης Α.Ε.».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και όλα τα λιμάνια της χώρας πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου, ούτε να περάσουν στα χέρια των ολιγαρχών, ούτε να λειτουργούν ως ορμητήρια του αμερικανικού στρατού, ούτε όμως και να βρίσκονται στον έλεγχο του κατάπτυστου ΤΑΙΠΕΔ, μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν πραγματικά τα συμφέροντα του λαού μας», επισημαίνει το ΜέΡΑ25 σε σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Το ΜέΡΑ25 αντιπαλεύει την ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα και την εκποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως και όλων των λιμανιών και στρατηγικών υποδομών της χώρας, για λόγους οικονομικού, δημόσιου και εθνικού συμφέροντος», τονίζεται στην ανακοίνωση, που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «όψιμα ανακάλυψε το εθνικό συμφέρον στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, επειδή όμως απλώς υπάρχουν αντιμαχίες μεταξύ των μετόχων της Μητσοτάκης Α.Ε.».

«Η Κυβέρνηση, ωστόσο, θεωρεί δεδομένο ότι είναι καλή η εκχώρηση του λιμανιού στον αμερικανικό στρατό και απλά την “προβληματίζει” αν θα παραχωρεί το λιμάνι στο νατοϊκό ορμητήριο ιδιωτικά ή “δημόσια”» επισημαίνει το ΜέΡΑ25, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί την παραχώρησή αυτή «εξ’ ορισμού επιζήμια για το εθνικό συμφέρον, ιδίως δε αν λάβουμε υπόψη μας την χθεσινή συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη που στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών διενέξεων εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ως “«Πόντιος Πιλάτος”.

«Η παραμονή του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ, την οποία παρουσίασε ως θετική κιόλας ο Πρωθυπουργός, δηλαδή στην τρόικα και τους δανειστές, αποδεικνύει ακόμα περισσότερο το πόσο όψιμο και υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για το εθνικό συμφέρον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Λυπηρή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι του Ισραήλ, λέει ο πρώην πρέσβης της Παλαιστίνης

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Ξεκινούν οι εργασίες αγωγού Βουλγαρίας-Σερβίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα