ΑΘΗΝΑ
13:54
|
17.05.2024
«Θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας», τους χαρακτήρισε η εισαγγελέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τους δύο γιούς του που κατηγορούνταν για επίθεση κατά αστυνομικών και εξύβριση.

«Οι κατηγορούμενοι έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν παταγώδη αποτυχία μιας τόσο καλά οργανωμένης επιχείρησης» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, στην πρότασή της για απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων, όχι λόγω αμφιβολιών αλλά με την απόλυτη βεβαιότητα πως δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι τα άτομα που διέπραξαν όσα τους αποδίδονται, με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν τις πράξεις» είπε. 

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν στα όσα έλαβαν χώρα κατά την επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου που βρίσκονταν υπό κατάληψη επί της Ματρώζου 45, στο Κουκάκι στις 18 Δεκεμβρίου του 2019, με τις εικόνες των αστυνομικών να τους συλλαμβάνουν, τότε, στην ταράτσα του σπιτιού τους να κάνουν αλγεινή εντύπωση.

«Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για τη αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους», ανέφερε ο Δημήτρης Ινδαρές κατά την απολογία του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα