ΑΘΗΝΑ
02:02
|
07.06.2026
Αύριο το πρωί, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύριο το πρωί, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer που είναι κατάλληλα για τις ηλικίες αυτές.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα σκευάσματα αυτά θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί σχετική σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των όλων των παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά δε αν έχουν υποκείμενα νοσήματα ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Παράλληλα, η Επιτροπή έχει εγκρίνει και τον εμβολιασμό με πρώτη αναμνηστική δόση για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους έναντι του κορονοϊού. Τα ραντεβού για αναμνηστική δόση σε παιδιά δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή τους έχουν αναρτηθεί στο https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/attachments/pinakes_dikaioyhon_emvolion

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα