ΑΘΗΝΑ
17:56
|
19.04.2024
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατέθεσε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου με την αποκάλυψη από το Documento ότι ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από το κοινό σύστημα ΕΥΠ – Predator.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, στην μήνυσή της αναφέρει τα παρακάτω αδικήματα για τα οποία πρέπει να υπάρξει διερεύνηση και συγκεκριμένα:

-Προσβολές Απορρήτου και Επικοινωνίας.

-Παράνομη πιθανή κτήση, γνώση, χρήση Κρατικών Απορρήτων δια της παράνομης παγίδευσης του τηλεφώνου μου και της παράνομης πρόσβασης στο αρχείο αυτού αλλά και στο αρχείο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, ήτοι σε αρχειακό υλικό που αφορά και στην περίοδο που διετέλεσα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πολιτική προϊσταμένη της ΕΥΠ αλλά και στενή συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, κου Αλέξη Τσίπρα.

-Παράνομη επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

-Πιθανή συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

«Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου. Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε τo πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών» δήλωσε εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο η πρώην υπουργος.

«Εχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις. Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης… Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργατών. Του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό», κατέληξε στη δήλωση της η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα