ΑΘΗΝΑ
23:44
|
18.04.2024
Σημαντικές αλλαγές φέρνει στο Twitter η εξαγορά του από τον Μασκ. Σχετική έρευνα προτείνει ο Μπάιντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε στο προσωπικό του Twitter ότι η εξ’ αποστάσεως εργασία θα τελειώσει και ότι έρχονται «δύσκολες στιγμές».

Σε ένα email προς το προσωπικό, ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ανέφερε το Bloomberg.

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να ζαχαρώσει το μήνυμα» ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να πλήξει τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter.

Τον Μάιο του 2020, το Twitter είχε ανακοινώσει στους εργαζόμενούς της ότι θα μπορούσαν να εργάζονται από το σπίτι «για πάντα» εάν το επιθυμούν, επειδή η εταιρεία εκτιμούσε ότι η τηλεργασία κατά τη διάρκεια των περιορισμών για τον Covid είχε θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι δεν έχει θετική άποψη για την τηλεργασία, γράφοντας νωρίτερα φέτος στο Twitter, ότι «όλα τα “μένουμε σπίτι” του Covid έχουν κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να δουλεύουν σκληρά. Αγενής αφύπνιση εισερχόμενη!»

Τον Ιούνιο, ο Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της Tesla, δήλωσε στο προσωπικό της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν ήταν πλέον αποδεκτή.

Όπως και στην Tesla, ο επιχειρηματίας είπε ότι θα χορηγούσε εξαιρέσεις μόνο προσωπικά για το προσωπικό του Twitter που θέλει να εργαστεί εξ αποστάσεως.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει ήδη ανακοινώσει ότι το μισό προσωπικό του Twitter απολύθηκε, μια εβδομάδα αφότου αγόρασε την εταιρεία σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ είπε ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» για τις περικοπές, καθώς η εταιρεία έχανε 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Κατηγόρησε «ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές» για «μαζική πτώση των εσόδων».

Οι περικοπές – καθώς και η σκληρή υπεράσπιση των απόψεών του περί της ελευθερίας του λόγου από τον Μασκ – οδήγησαν σε εικασίες ότι το Twitter ενδέχεται να χαλαρώσει τον έλεγχο περιεχομένου.

Ωστόσο, ο Μασκ επέμεινε ότι η προσέγγιση της πλατφόρμας σε σχέση με επιβλαβές υλικό παραμένει «απολύτως αμετάβλητη».

Επιπλέον, ο Μασκ σχεδιάζει να ορίσει συνδρομή 8 δολαρίων το μήνα για όσους χρήστες επιθυμούν το προφίλ τους να συνοδεύεται από το εικονίδιο που επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του ονόματός τους.

Στο email του προς το προσωπικό, ο Μασκ είπε ότι θέλει οι συνδρομές να αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των εσόδων του Twitter.

Ωστόσο, η αλλαγή πολιτικής είναι αμφιλεγόμενη, εν μέσω ανησυχιών ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε να κατακλυστεί από ψεύτικους λογαριασμούς.

Μέχρι τώρα, το σήμα επαλήθευσης χορηγείτο μόνο σε αξιόλογους ή υψηλού προφίλ λογαριασμούς τους οποίους το Twitter είχε αναλύσει και είχε κρίνει αυθεντικούς.

«Τώρα το μπλε σημάδι επιλογής μπορεί να σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα: είτε ότι ένας λογαριασμός επαληθεύτηκε σύμφωνα με τα προηγούμενα κριτήρια επαλήθευσης (ενεργός, αξιοσημείωτος και αυθεντικός) είτε ότι ο λογαριασμός έχει ενεργή συνδρομή στο Twitter Blue», ανέφερε το Twitter.

«Οι λογαριασμοί που λαμβάνουν το μπλε σημάδι ως μέρος μιας συνδρομής στο Twitter Blue δεν θα υποβληθούν σε έλεγχο για να επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στην προηγούμενη διαδικασία».

Την Τετάρτη, πολλοί χρήστες του Twitter παρατήρησαν ότι ένα νέο «επίσημο» γκρι τικ είχε δοθεί σε διάφορους λογαριασμούς κυβερνήσεων, εταιρειών και δημοσίων προσώπων.

Αλλά ώρες αργότερα καταργήθηκε, με τον Μασκ να σχολιάζει ότι «το σκότωσε».

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι σχέσεις του Μασκ με ξένες χώρες «αξίζει να εξεταστούν», αφού ρωτήθηκε εάν ο ιδιοκτήτης του Twitter αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και εάν το ότι η Σαουδική Αραβία τον βοήθησε να αγοράσει το Twitter θα πρέπει να ερευνηθεί.

“Είτε κάνει κάτι ακατάλληλο είτε όχι – δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο. Προτείνω ότι αξίζει να το δούμε. Αυτό είναι το μόνο που θα πω”, είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρίγκιπας Αλγουαλέντ μπιν Ταλάλ της Σαουδικής Αραβίας παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους του Twitter μετά την εξαγορά του από τον Μασκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα