ΑΘΗΝΑ
04:22
|
26.04.2024
Μεταφορά της γραμμής άμυνας στη ανατολική όχθη του Δνείπερου διέταξε ο Σεργκέι Σοϊγκού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή να ξεκινήσει η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη της Χερσώνας και να δημιουργηθεί γραμμή άμυνας στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Εάν το καθεστώς του Κιέβου καταφύγει σε μεγαλύτερη απόρριψη νερού από ταμιευτήρες ή σε πιο ισχυρή επίθεση με ρουκέτες στο φράγμα της Κάκχοβκα, αυτό θα δημιουργήσει ροή νερού που θα πλημμυρίσει τεράστιες περιοχές και θα προκαλέσει θύματα αμάχους», είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ο διοικητή της Ολοκληρωμένης Μονάδας Δυνάμεων, Σεργκέι Σουρβίκιν, προτείνοντας να μεταφερθεί η αμυντική γραμμή των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου.

«Πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά έτσι θα διασφαλίσουμε αυτό που είναι σπουδαιότερο: τις ζωές των στρατιωτών μας και γενικότερα το αξιόμαχο των δυνάμεών μας, που είναι μάταιο να συνεχίσουμε να διατηρούμε σε περιορισμένη ζώνη στη δυτική όχθη του Δνείπερου», πρόσθεσε.

«Η ζωή και η υγεία των Ρώσων στρατιωτών αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα για εμάς. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την απειλή για τον άμαχο πληθυσμό», συμφώνησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. «Αρχίστε να αποσύρετε τα στρατεύματα και λάβετε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσετε την ασφαλή μετεγκατάσταση του προσωπικού, των όπλων και του υλικού πίσω από τον Δνείπερο», ανέφερε.

«Προχωρήστε με το σχέδιο αποχώρησης των στρατευμάτων και λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά προσωπικού, όπλων και εξοπλισμού στην αντίπερα όχθη του ποταμού Δνείπερου», ήταν σαφής εντολή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κίεβο ανακοίνωσε σημαντικές επιτυχίες του ουκρανικού στρατού στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε για την ανακατάληψη περιοχών στην περιφέρεια της Χερσώνας. Στο ίδιο διάστημα, τα ρωσικά στρατεύματα επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση περίπου 100.000 κατοίκων της πόλης στην αντίπερα όχθη του Δνείπερου.

Με πληροφορίες από TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα