ΑΘΗΝΑ
09:11
|
23.09.2023
Το αεροσκάφος της Emirates προς Νέα Υόρκη ειδοποιήθηκε να επιστρέψει συνοδεία μαχητικών F-15 ενώ πετούσε πάνω από τη Μάλτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε απόψε αεροσκάφος της εμιρατινής αεροπορικής εταιρίας Emirates με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη λόγω πληροφοριών της CIA που ερεύνησε η ΕΥΠ πως μεταξύ των επιβατών υπήρχε ένας «ύποπτος» Άραβας επιβάτης.

Εικόνα

Το αεροσκάφος της περιπετειώδους πτήσης κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ενώ πετούσε πάνω από τη Μάλτα, και προσγειώθηκε λίγο πριν τις 22.00 απόψε συνοδεία δύο μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block52+.

Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου είχε ζητήσει να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Ιταλίας ή της Γαλλίας αλλά το αρνήθηκαν οι αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα να επιστρέψει απόψε στην Αθήνα.

Νωρίτερα, στις 18.00 το απόγευμα ματαιώθηκε το δρομολόγιο της ίδιας εταιρίας από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τελικό προορισμό το Ντουμπάι.

Οι επιβάτες της πτήσης  λίγο μετά την επιβίβασή τους στις 6.00 το απόγευμα, και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει προς το διάδρομο απογείωσης, ενημερώθηκαν από τον πιλότο για υποτιθέμενο «τεχνικό πρόβλημα» στο αεροσκάφος ώστε να δικαιολογηθεί η αναγκαστική επιστροφή στο χώρο στάθμευσης.

Ακολούθως οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους (σ.σ. πράγμα που δεν συνηθίζεται όταν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα) με τις αρχές να τους περνούν έναν προς έναν από εξονυχιστικό έλεγχο, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο. Σε κάθε περίπτωση, οι ανυποψίαστοι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν για τον πραγματικό λόγο που έγινε ο έλεγχος.

Πληροφορίες από αρμόδιους αξιωματούχος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέφεραν πως η αρχική εντολή για την απογείωση των δύο μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να συνοδεύσουν την πτήση της Emirates προς την Αθήνα, δόθηκε από το ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ο πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια

Κόστα Ρίκα: Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών «σπάει» κάθε ρεκόρ

Το μεταναστευτικό Βατερλώ της Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα