ΑΘΗΝΑ
11:53
|
20.04.2024
Θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους, δηλαδή το 13% των εργαζομένων της, σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας φέτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Meta ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απολύει το 13% των εργαζομένων της, δηλαδή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας φέτος, καθώς η μητρική εταιρεία του Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα από την εκτίναξη των δαπανών και τις περικοπές των διαφημιστικών κονδυλίων από τις εταιρείες. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Meta απολύει εργαζομένους στη 18χρονη ιστορία της, ενώ το κύμα απολύσεων συμπληρώνουν αυτή την περίοδο το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Ίλον Μασκ, καθώς και η Microsoft.

Όπως και άλλες εταιρείες, η Meta προσέλαβε μαζικά κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αντιμετωπίσει την αύξηση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εν μέσω των συνεχόμενων lockdowns. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις έχουν υποφέρει φέτος, καθώς οι διαφημιστές και οι καταναλωτές τραβούν το βύσμα των δαπανών ενόψει του αυξανόμενου κόστους και της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

“Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο έχει επιστρέψει σε παλαιότερες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων οδήγησαν τα έσοδά μας πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεών μου”, ανέφερε ο CEO της Meta Μάρκ Ζούκερμπεργκ σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

“Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό”, πρόσθεσε.

Ο Ζούκερμπεργκ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πιο αποδοτική η εταιρεία ως προς τα κεφάλαια και δήλωσε ότι η Meta θα διοχετεύσει πόρους σε “τομείς ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας”, όπως η μηχανή ανακάλυψης τεχνητής νοημοσύνης, οι διαφημίσεις και οι επιχειρηματικές πλατφόρμες, καθώς και στο metaverse.

Η Meta θα καταβάλει αποζημίωση ίση με τον βασικό μισθό 16 εβδομάδων συν δύο επιπλέον εβδομάδων για κάθε έτος υπηρεσίας καθώς και όλα τα υπόλοιπα αδειών. Επίσης, ανέφερε ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις διακριτικές δαπάνες και να παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει χάσει άνω των 2/3 της αξίας της, προσθέτει περίπου 3% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα